• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SMIJEŠNE SLIKE

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,954
Vezano uz ovu "realnu" sliku gdje jedan radi, a bezbroj njih filozofira:
Neki dan smo se vozili u gorice i u susjednom naselju ekipa radi na zamjeni kanalizacijske cijevi na dom staraca. Poanta je u tome da je 4 ili čak 5 naših, domačih radnika gledalo s rukama u džepovima, a jedan je radnik Filipinac zatrpavao prekopanu cestu.
Sramotno i jadno kakvu sliku taj čovjek s dugog kraja svijeta ima o HR, a mi kao moramo uvoziti radnu snagu...

nedimN

Iskusan lik
Tu od
24 Ruj 2020
Poruka
1,217
I kod nas u BIH su poceli dolaziti iz bangladesa ,filipina i ko zna jos odakle gradjevinci i kazu jos ce ih dolaziti jer su nasi majstori otisli na zapad. Skoro citam kaze neki zadovoljan je ima platu 450eura i trazice da dovede porodicu ovde ...

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Vezano uz ovu "realnu" sliku gdje jedan radi, a bezbroj njih filozofira:
Neki dan smo se vozili u gorice i u susjednom naselju ekipa radi na zamjeni kanalizacijske cijevi na dom staraca. Poanta je u tome da je 4 ili čak 5 naših, domačih radnika gledalo s rukama u džepovima, a jedan je radnik Filipinac zatrpavao prekopanu cestu.
Sramotno i jadno kakvu sliku taj čovjek s dugog kraja svijeta ima o HR, a mi kao moramo uvoziti radnu snagu...
Eh, da si samo ti vidio nas Hrvate kako radimo ovdje u Hrvatskoj u Čakovcu - zujimo pet puta više nego medimo....a u Nemčiji smo mi Hrvati radnici par ekselans - medimo pet puta više nego zujimo.

Tak sam ti ja gledala jesenas tri radnika kod čk tržnice. Došli su sa dizalicom na kamionu, spustili stabilizatore, dva radnika su ušla u kopru, a treći ih je dizao na krov - mic po mic, jedno 5 - 7 minuta im je trebalo da ih digne na ravni krov peterokatnice - deku. Onda su obojica izašli i nešto prošetali po krovu. - jedno pet minuta. E, onda je jedan ušao u korpu i ovaj dolje ga je spustio dolje - isto jedno pet - sedam minuta. E, sada je - dok se korpa spustila, ovaj dolje tome u korpi stavio unutra pet (pet) bala ljepenke visine jedno metar, promjera jedno 30 cm, a taj u korpi je svaku samo rukom pogladio - nijednu nije nikuda pomicao. E, onda je slijedilo dizanje na krov ljepenke i pratitelja ljepenke - opet najmanje pet - sedam minuta. Za to vrijeme je onaj na krovu stajao na rubu i čekao. Dok je korpa došla gore, taj iz korpe je onom na krovu dodavao ljepenku iako ju je mogao sam komotno izvaditi. E, onda je ovaj iz korpe izašao i nosili su je svaki po jednu malo dalje, pa se vratio jedan u korpu, a drugi do ruba krova. Pa opet - dolje, onaj gore na krovu stoji i čeka....pa dolje dva utovaruju u korpu metar sa metar, pa ih onaj koji je dolje diže gore..... i tako skoro tri puna sata. I onda uvukli stabilizatore na dizalici, i odoše njih trojica.
Svu ljepenku su mogli u jednom dizanju dići na krov dvoje ljudi za deset minuta.
Da su u Njemačkoj i bi svu ljepenku digli na krov za deset minuta.
Ovako imamo trošak satnice tri sata stroja, plaću tri sata radnika - dok su stali, namjestili se, uključili dizlicu, pet puta obišli s lijeva na desno pa s desna na lijevo...pa dok su se skupili i pokupili.....

Šteta da nisam imala mobitel pri ruci, snimala bih ih bila dok mi baterija ne bi crkla.

Na vrh