• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Smjesa stočnog graška i žitarica

stipan996

Novi član
Tu od
8 Pro 2016
Poruka
13
pozdrav svima. ove godine posijao sam 0,5ha stocnog graska skupa sa zobi. planiram to balati u sjenazu. zanima me vase iskustvo kad je pravo vrijeme kosevine i koliko treba biti razmak izmedu kosevine i balanja?
 

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,248
Pozdrav ekipa sije li tko grašak za sjenažu?

Dobio sam preporuku za smjesu zobi i graška, sjetva u jesenskom roku i da bi stigao oko 15.5 pokositi i sijati kukuruz na to... Kakva su praktična iskustva?

Lucerna mi ne uspjeva pa imam već lagani problem oko spremanja dovoljne količine sjenaže.
 

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
3,949
Ja sijao tu kombinaciju ali u proljeće.
Nažalost nisam imao koga da to balira i omota,ali mase je bilo jako puno.
 

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,840
Tak sam i ja ove godine samo sam dodao i kukuruz od doma za hraniti u zeleno. Na kraju sam više od pola izmalčirao. Preraslo je a u zeleno nemam toliko stoke da pohranim a da se bala ne pokvari.
 

Najnoviji postovi

Na vrh