• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

snow blower

mali plavi

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
1,541
sviđa mi se kak baca jako..ali to je ipak možda malo preslab traktor za taj blower..nekoliko ks više i išel bi bez problema..

Steff

Aktivni član
Tu od
23 Pro 2010
Poruka
487
sviđa mi se kak baca jako..ali to je ipak možda malo preslab traktor za taj blower..nekoliko ks više i išel bi bez problema..

Znam da je slab, budem ubrzal turbinu da još jače baca, i da naravno jači trakto MF 595...
Ovo je bila samo proba...

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,148
Jep , rekao sam da je poželjno ubrzati turbinu , motor ima rezerve snage , može se

SAME1309

Član
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
167
evo jedne "Cimos"-made in yugoslavia. doduse ova je na njuskalu -[YT]www.youtube.com/watch?v=dH4xMBo45AM[/YT]
s obzirom da je jednofazna nije ni loša. Slicnu je kod nas tjerao 558, a sada dorado 86.

Ispricavam se sto sam ponovo dodao vec viđeno, nisam gleado poveznicu clana alenvw.

Posljednje uređivanje od moderatora:

Steff

Aktivni član
Tu od
23 Pro 2010
Poruka
487
evo jedne "Cimos"-made in yugoslavia. doduse ova je na njuskalu -[YT]www.youtube.com/watch?v=dH4xMBo45AM[/YT]
s obzirom da je jednofazna nije ni loša. Slicnu je kod nas tjerao 558, a sada dorado 86.

Ispricavam se sto sam ponovo dodao vec viđeno, nisam gleado poveznicu clana alenvw.

Al ipak mislim da taj sistem bez turbine nije dobar u mokrom snijegu ko ovi bloweri sa turbinom...

Steff

Aktivni član
Tu od
23 Pro 2010
Poruka
487
Savo, kak si napravil da ti se top onak "glatko" okreče tj. kaj si metnul između topa i izlaza iz trbine?
Imam u planu napraviti nekaj slično ko i ti sa elektromotorm od brisača, a za tak nekaj bi se top moral čim finije okretati...

Steff

Aktivni član
Tu od
23 Pro 2010
Poruka
487

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
Vidim da je još uvijek aktuelna izrada ,,,,,,,,,,,,,,,,, ovih dana sam u okolici Bjelovara naletio na čovjeka koji mpže ufrkati spiralu do max 40 x 5 mm pa ako je neko blizo a ima volje potražiti čovjeka neka se javi pa dam kontakt broj na PP , za cjenu nisam pitao ,,, :(envy):

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,148
Pod čitavim prstenom ja napravljena plastična piksna da en zahrđa i zato se glatko okreće , mada sve je to suvišno

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Vidim da je još uvijek aktuelna izrada ,,,,,,,,,,,,,,,,, ovih dana sam u okolici Bjelovara naletio na čovjeka koji mpže ufrkati spiralu do max 40 x 5 mm pa ako je neko blizo a ima volje potražiti čovjeka neka se javi pa dam kontakt broj na PP , za cjenu nisam pitao ,,, :(envy):

Evo ako nekoga zanima ima tu kod nas u Međimurju firma Novi Feromont mašinu za rolanje flahova! Nama su rolali izrezan krom iz pločevine 20mm u prirubnice fi1200 širina 60mm!
Nemam broj ali su veliki pa jih poguglajte!

mali plavi

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
1,541

Evo ako nekoga zanima ima tu kod nas u Međimurju firma Novi Feromont mašinu za rolanje flahova! Nama su rolali izrezan krom iz pločevine 20mm u prirubnice fi1200 širina 60mm!
Nemam broj ali su veliki pa jih poguglajte!

firma se nalazi u Donjem Kraljevcu...

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,148

Ovo sasvim dobro izgleda , ako nekome treba deblja pužnica može da je duplira nakon savijanja ili po širini ili po debljini , samo unaprijed mora proračunati Fi koji mu treba ako sastavlja po širini

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
Ovo sasvim dobro izgleda , ako nekome treba deblja pužnica može da je duplira nakon savijanja ili po širini ili po debljini , samo unaprijed mora proračunati Fi koji mu treba ako sastavlja po širini

I vjerojatno dosta jeftinije od onoga koliko si ti utrošio na rolanje ,,,, ali ako se drugačije ne može onda se ne pita za cjenu ,,,,,,, a koliko vidim sada več ima i u međimurju pa če biti lakše onima sa te strane :(y):

mali plavi

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
1,541
I vjerojatno dosta jeftinije od onoga koliko si ti utrošio na rolanje ,,,, ali ako se drugačije ne može onda se ne pita za cjenu ,,,,,,, a koliko vidim sada več ima i u međimurju pa če biti lakše onima sa te strane :(y):

samo da imamo kaj i čistiti...kod mene max napada 30 cm ajd ove godine 40 cm i to pada 3-4 dana popravem i fajrunt ajd ak zna koja pahulja zalepršat poslije...a to kaj napada to bez problema počiste z ralicama...kod vas na bregima dobro dojde jer je više snijega...ti u kraljevcu su kolegi radili puž za kipanje na kombajnu i kaže da je zadovoljan kak je napravljeno...

orašar

Član
Tu od
17 Lip 2013
Poruka
74
Malo da podignem temu, a ako bude korisnih savjeta krenem u izradu.

U garaži mi stoji motor UMO-6 Tomos nikad upaljen kojemu se osovina može staviti u bilo koji položaj i Briggs 3,5 ks kojemu osovina stoji prema dolje (ostatak viking kosilice).

Sad bi trebao savjet jel netko radio puhalicu snjega manjih dimenzija sa ovakvim ili sličnim motorima.
Najjednostavnije bi bilo da postoji priključak za motokultivator koji samo treba dokupiti i povezati motor sa priključkom.

Osnovna ideja je iznesena ima tu još puno teksta, za početak mislim da je i ovo dovoljno za početak rasprave.
Inače zavarivanjem i sličnim tehnikama baratam, ali ako idem u potpunu samogradnju neznam koji su obrtaji potrebni na frezi i na turbini, opet treba kupiti getribu za koju nemam ideju koja ide i tu su troškovi skoro ko da je došla neka rabljena u garažu pa treba samo malo podmazat.

UMO 6 mislim da ide do 5500 o-min, a Briggs na 2800 o-min.

Ima li netko da je razmišljao ili napravio nešto slično?

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,148
Pa te male mašinice su relativno jeftine , nisam siguran da bi se isplatilo praviti malu , možda da potražiš neku sa crknutim motorom

orašar

Član
Tu od
17 Lip 2013
Poruka
74
Oglasnike sam pretražil, sad čekam, ali sam uvjerenja da sam malo prekasno krenul sa tom pričom za ovu godinu.
Uglavnom motori stoje doma pa kaj prvo uleti.
Kad bi bil neki prijenos za tu spravu pa se polako može nadovarivat, ali koji?

Najnoviji postovi

Na vrh