• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Soja

Darebn1

Novi član
Tu od
12 Svi 2016
Poruka
4
Na jednoj parceli prskali smo sa herbicidom max 51. Stari umesto 120 gr. Nasuo 160 gr. Izgurala je po dva lista i vrh je izgorio. Da li ima pomoci ili presijavanje je jedini lijek?

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
2,720
Moj rođak malo poslije posoli samo malo sa kan_om, e sad koliko kg moram pitat.

RYOU

Član
Tu od
31 Lis 2015
Poruka
174
Da li je netko imao problema sa miješanjem coruma i focusa ultra? Stavio sam po litru od svakoga na 0.8ha + ljepilo - faster. Na sirku vidim minimalne promjene nakon skoro 10 dana, bojim se da mu neće ništa ni biti. Dok je soja malo nastradala, smeđe točkice po listovima i nekako je posvijetlila, nema onu lijepu zelenu boju...

Imt 542 De lux

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2010
Poruka
1,166
Zar se smije focus ultra mješat sa corumom,ja idem panterom i prvo prskam corumom pa nakon tjedan dana panterom

RYOU

Član
Tu od
31 Lis 2015
Poruka
174
Znači preporuka je na mjestu ali oporavit će se soja.... Da bar sirak osuši pa ne bi bilo toliko šteta, da ga ne ponavljam opet....

Tomi89

Aktivni član
Tu od
3 Lis 2017
Poruka
80
Jutro, evo i moje soje, ove godine zasijan 1 ha za probu, nisam nikad do sad imao soju, sjetva je bila 27.04.,pošpricano corumom u dva navrata i danas ak se stigne ide prihrana sa kanom, koliko preporučate kana?
IMG_0105.jpg

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Koliko vidim da ti treba i nešto od uskolisnih. Idi dok ne krene cvijet.

Sa KAN nemoj pretjerivati, ako puno dušika dobije jako teško sazrije.
Izvadi ju sa korijenom, ako ima kvržica, onda uzima dušik iz zraka.

Ja večinom ne bacam ništa, samo kultivacija, ali radim bakterizaciju.

Tomi89

Aktivni član
Tu od
3 Lis 2017
Poruka
80
Koliko vidim da ti treba i nešto od uskolisnih. Idi dok ne krene cvijet.

Sa KAN nemoj pretjerivati, ako puno dušika dobije jako teško sazrije.
Izvadi ju sa korijenom, ako ima kvržica, onda uzima dušik iz zraka.

Ja večinom ne bacam ništa, samo kultivacija, ali radim bakterizaciju.

Ima malo uskolisnih, budem ih prošao sa špricom još jedan puta (ako imaš preporuku koji herbicid reci :cool: )
Za prihranu sam mislio staviti 100 kg kana na jutro? mislim da je to ok, nije previše a opet ni malo.

MeđiMurec

Član
Tu od
13 Sij 2021
Poruka
82
Ima malo uskolisnih, budem ih prošao sa špricom još jedan puta (ako imaš preporuku koji herbicid reci :cool: )
Za prihranu sam mislio staviti 100 kg kana na jutro? mislim da je to ok, nije previše a opet ni malo.

Focus ultra + okvašivač Dash...

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Focus, Select, Targa. Sve troje bi trebalo odraditi ovu travu bez problema.

Hju64

Aktivni član
Tu od
13 Svi 2020
Poruka
131
forumaši, ima li tko od vas sjemena za postrnu sjetvu? imam ječam na komadu od 0.4ha i probao bi soju pa šta bude...i koliko bi mi trebalo sjemena za taj komad?

Najnoviji postovi

Na vrh