Re: Sto radite sa slamom poslije zetve?
Alen kaže:
E moj bogec.... Pošalji raju u Bjelovar i samo nek voze...... Mi neznamo kam bi sa slamom...
I opet te danas nije bilo......Kad ti kaniš tu kavu platit?
pa ak bu malo slame raja ide sve dalje dok se ne namiri, tak da nije tak daleko bjelovar za slamu, išao sam ja 2005 kad nam je led potukao u grbavac (kod grubišnog polja) po slamu i posao se je napravio, nitko nije ništa htio uzet jer je naše led stukao.
inače je ral slame 200kn i to dobre slame a tu je kod nas uvjek potražnja znači i top cijene, a sad neko preuveličavanje svojega truda i rada nikom nije od koristi, primjera radi svinje i žitarice dadete u bescjenje i sve ok bitno da ste se riješili toga ,a na slami se obogatili :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: neče moči ove noči
e da tih 200kn za ral je čista slama, znači vi si sami izbalirate i vozite, to gazdu ne zanima, i kakve su to fore oko uvratina, pa kod nas če vam prigovorit da je previsoko požeto i među vam pokosit a ne da če vam ostavit nekaj.
ali svaki kraj ima svoje ljude i navike neke dobre neke jako loše i zadrte, a zadrtost vodi u još gorje stanje.
e sad kad smo kod gnoja i tak toga, pošto sam si ja slamu sam pobaliro i izvezo, frajer si sam vozi moje đubre na svoje polje, tu ja večinom dam nek si nađubri polje i ne gledam baš na natrpanost prikolica veličinu i broj, tako da imam dugogodišnju suradnju.
neko želi tele il svinju za slamu i to je ok, ja sam oko tih stvari vrlo fleksibilan, pa čak i onaj tko ne želi ništa ja mu dođem nekaj pomoči pa smo kvit .
a nije ni malčiranje loša stvar, sve je bolje od paljenja.
alen zna da mu je slama smetnja i nekom ju dade a ko zna nekad če njemu nekaj trebat pa če mu baš taj pomoč il nekaj dat,to je po meni ok
e da bude ta kava bez brige budi, ma cjele dane radim ko crv, mjerenja sam vršio na pokusnim poljima svojima sirka i sudanske trave