• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas 2

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,721
Svako malo nešto lupne, reko hebem li ga neđen je fulermajster. Nađem ga, malo se klima, reko samo ležaj, sav sretan napravim si alat za izbit kajlicu, userem se, ali sam bio dovoljno uporan da skinem, ali vidim trag bivšeg gazde da se i on useravao, ali sa fleksom...
IMG_20250618_181223.jpg
IMG_20250618_185649.jpg

Pa se onda razočaram kad vidim da nije ležaj, grrrr. Sad vari pa tokari lebavac mu hebem...

IMG_20250618_205146.jpg

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
2,103
Pojela ga mast;)
Nema veće radosti od izbijanja tih konusnih kajli, ali imamo slične sudbine. Moj kombajn je danas pušten u probni pogon,frajlauf,vidimo rezultat za koji dan

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,721
Poj'o ga dobar život i održavanje.

Prošle godine kada sam krenuo, vidio sam da mi se ne isplati ni kretati u remont, a navodno je prijetilo neko nevrijeme pa platio drugome.

Vodena pumpa se raspala u mojoj prvoj sezoni 2023, pitaj boga kada fiber spojka na motoru (šarafi i leptir na osovini zajedeni par centimetara) čulo se da lupi kod paljenja, ali bivši gazda kaže to je tako oduvijek. Komplet zvono i osovina na tokarenje. Miševi kod bivpeg gazde dok se čekao transport stajao malko oprljav pa su mišovi odradili 7 džekova, za to mi je trebao 4 dana da ustanovim gdje je što i pospajam gdje što treba, a brikanja je bilo XY u osiguračkoj kutiji, sada je sve po knjizi. Razno razni ležajevi i remenice s lijeve strane su bili harakiri, sve riješeno, osim ovoga, ali hajd, nemam jesenski ječam, pivarac će biti za vršidbu oko vikenda, tako da ovo sutra izvadim i povarim. U petak dam tokaru da obrije na mjeru i ako bog da, to je onda to.

Ovo kad je našpanovano, ne djeluje kao velik luft, kada sam skinuo remenicu, baš sam se ozario od sreće. 😅😂 Što je najjača stvar, ležaj kao bombona... Ne čuješ ga kad se okreće 🤣

P.S. Na ovaj alat za izvlačenje kajli sam morao navariti krom jer je kajla ljuta kao vrag, ušla u flah kao u sir 🤣🤣 E rek'o neš kolega, ima i jačih od tebe. 😁

Posljednje uređivanje:

Najnoviji postovi

Na vrh