Zanima me po čemu bi aluminijsko kučište / kosište imalo prednost pred onim od željeznog lima?
Dok aluminij popuca ne možeš ga doma lako zavatiti.
Jednako je i s plastičnim kučištima.
Zašto pukne, pa zbog debalansa noža i vibracija, udraca o tvrde prepreke i još bezbroj razloga.
Jedina prednost da možda ne trunu od vlage i neočišćenih naslaga blata i trava ispod u prostoru noža.
Ja osobno više cijenim željezno kučište, ali Husqvarna je popucalo i istrunulo nakon cca 10 g torture, MTD je istrošeno i natrulo nakon cca 15 god rada (prvi sam mu vlasnik bio, sad je gore drugi motor), ALKO silver istrunulo do faze prijeloma, vratio sam ga u život sa stakloplastikom.
Sad u rezervi držim jedno ALKO željezni lim kučište, bez centralnog štelanja visine i nekakvi veliki meni glupi koš, ali zdravo kao dren, kakav je to željezni lim nemam pojma, ali zdrav kao dren. Imam i ISKRA kineskinju staru 12 god, zdrava kao dren. U goricama je profi željezno kučište koje sam vratio u život sa stakloplastikom, velika, teška, jaka i šeta po brijegu gore - dolje.
Aluminij i PVC nisam zapamtio i kod drugih ljudi po dobrome, a mnoge sam povremeno dobio u ruke da ih "popravim ili servisiram".
Uh opet je to esej, e hebiga sad isprika na dužini tipkanja.