• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas 2

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,773
Doma mu se bude zagubila, jer ju bude za malo vremena zatrpal, on samo dovlači z onim štajerom 😈🤣, njemu je kak i meni sve šteta hititi.
Ponavljam se, rado budem to prihvatio kao njegov poklon 😈
 

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,571
Jedan detalj, ustvari tri su detalja koju sa vide na ovoj fotki. A to su tri poprečna betonirana ustava za oborinske vode uz lokalnu prometnicu. Poslije ove zadnje kiše koja je isprala kanal od lišća i pojačali su se ova tri ustava. Na ovoj dionici je blagi uspon i da voda ne produbljivati kanal napravljeni su ovi betonski ustava. I odmah do njih u ovom pojasu do asfalta su betonski ivičnjaci ali sa ne vide jer su prdkriveni podlogom za asfalt. 20240406_120626.jpg
Odmah u nastavku je potporni zid, koji je još uvijek u dobrom stanju. I to još iz vrenena kad smo bili pod Italiju. 🤩 Ova je prometnica asfaltirana pred cca 55 godina i za to vrijeme možda su dva puta čistili kanale. Tako da prije dok je bila bijela cesta su bili čišči kanali. Na toj dionici je bi kantunjer (radnik koji je održavao cestu i čistio kanale). Kad je došao asfalta više nije trebalo nikakvo održavanje. :mad:
20240406_165700.jpg
Samo je o aj stupić falio za zadnji tač.:giggle:
20240406_165927.jpg
 

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,282
Mesna industrija je druga priča, tamo se od govana pravi hrana,, dok izrada piva je drugačiji proces,,,:hahah:
 

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,346
Bio sam po svakakvim industrijama i puno dana poslije nekih nisam jeo hranu koju oni proizvode, od nekih ne jedem i dalje. Čast nekima na urednosti i kvaliteti ali većinom je kemija i bolje je ne razmišljati što vidiš. Izrada piva je zanimljiv proces, s pivovarama nismo puno radili, da li na sreću ili žalost jer ionako ne pijem.
 

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,282
Šalim se,, meni je poznato to što se radi po mesnicama, , al ja jedem ono što ja sebi proizvedem,,, a za pivo,,, ma i tu nisu čista posla,,,, ja locem ovu moju Tuzlansku,,, jednostavno naviko organizam n nju,,
 

rudamaca

Aktivni član
Tu od
6 Ruj 2007
Poruka
488
Zaposlil se Štef h pivovari. Posle par dana ide negova Bara po selu i kuka , ftopil joj se . Stef.Pa kak, kaj je bilo ? pita ju Pepa.
-Opal je vu bazen s pivom i ftopil se .
A bar se siromak nije dugo mučil.

Kak ne , bogec se na tri put vlekel vun kaj je išel pišat.
 

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,773
Ali na fotki nema "lule, zafrkjenog dijela flakserice" od rastavljive cijevi radi transporta.
(Prekjučer mi pukla sajla ispred priključka za glavu s flaksom 🤕😥. Popravim struju koristim dva dana i pukne sajla, s tim da je to več treči nastavak u kojem je pukla. Ne mijenjam sajlu nego "kompljet" cijev glavu itd radi kompatibilnosti i uležištenja, ali eto takav sam. Jedno sredim drugo strgam...)

Bolje da razmislim i ostavim se posla, nisam više ja za to 🎶
 

Najnoviji postovi

Na vrh