• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas 2

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,789
Poskupljuje mrežarina, a ne struja.
Energija je poskupila od 1. studenog '24. ;) :ROFLMAO:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,789
Pa vidiš da su iza posađeni "kolci" za nosače ;)
20 paleta po 30 komada x 600Wp (ak su bifacijalni)...360kWp otprilike.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,986
Neki dan sam bil malo na vodi pa sam upecal neke ribiče i naravno, nisam propustil priliku da ne poslikam alat koji su koristili i nosili u rukama.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,789
Dečki, nije li šteta polj. zemljišta za takve stvari? Razumijem na kamenjaru, ali na najplodnijoj zemlji???

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,636
Naravno da je van svake pameti to radit. Izgleda da se u okolici dosta zemlje vec prodalo, zinila im guzica. Al takvi su ljudi. Kriva je drzava sto dopusta to. Nek im svoje šikare daje u zakup i nek tamo prave.

• Like
Reactions: ZJ

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,789
Pitam se gdje je tu rentabilnost, obzirom na ulazne troškove i malu otkupnu cijenu (čim veća elektrana, na ja otkupna cijena)
Ne znam detalje konkretno te buduće, no, obzirom na veličinu, zaključujem da bi trebala bi imati svoj zasebni transformator i priključak na SN mrežu...a to je neusporedivo skuplja varijanta nego male krovne.

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,476
Jes, jes panelići
@Propali Poljoprivrednik
Solarni paneli? To ti praviš elektranu ili samo uslužno istovaruješ?
Zašto nisi slikao peazan kamion dok si istovaril? 🤣🤣
Skoro da sam izvođač radova, barem ravnajuće-kopajuće-istovarnih 😂😂

Šta će ti slika praznog? 🤣🤣 Danas sam poslikao ovo 🤷🏻‍♂️

IMG_20250108_095655.jpg
Idući tjedan, samo za tebe ide slika praznog kamiJona 😂😂

Elektrana bude 600kW.

@NEWHOLLAND
Oni što su letjeli na Maslenici, to je projektant kojeg su preoteli iz ove firme kod nas, znao je za naše područje, a tamo se nije proslavio. 🤣🤣

@ZJ
Uzgoj na zemlji više golog kurca ne vrijedi, sve otišlo gore, samo poljoprivredne sirovine kao i prije 20 godina. Tuga, čemer i jad.

Ovo je industrijska zona, bila šikara prije i jedne godine nešto malo obrađenog do te šikare.

Pomalčirano, nakon toga izravnato (jednoličan pad) s bagerom i finiširano u mojoj izvedbi...

IMG_20241029_115145.jpg
IMG_20241030_123352.jpg

Ma to su investicije koje se isplate u roku par godina, dalje ubireš pare i amen, nije to ni komplicirano niti preskupo s obzirom na ROI iliti povrat investicije...

Najnoviji postovi

Na vrh