Evo da napisem moje iskustvo. Prije cca 2 godine imal sam mali uredjaj sa jednom okruglom baterijicom unutra. Jedno jutro sam ga nasel na stolu napuhnutoga i djelomicno rastopljenoga. Od tada sve sto se zove litij je odvojeno od uredjaja ima svoje mjesto i na temperaturi je da ne mrzne i sl.. Sve sto ima vise clanaka ima i BMS koji stalno pazi da su svi clanci jednaki na punjenju i praznjenju tak da je ta baterija jedna ziva stvar kak god se okrene.Bilo bi korisno da su u metalnoj kutiji, a ima i za kupiti posebna torba za te baterije, majstori koje znam uredno ih drze odvojeno u radioni u nekom dijelu di je samo beton tj. nezapaljivo oko njih.
I alkalna baterija se zna napuhnuti ili iscurjeti iz njih hidroksid tak da ne mora biti litija u njima
Slažem se da nije loše da su odvojene. Još je bolje čuvati ih odvojeno ali su rijetki koji to rade.
Kofer u kojem kupimo alat ima ležište alata, ja kolko sam primjetil kad staviš alat u ležište bez baterije alat nije na mjestu. Ima i dodatno mjesto za bateriju ali tu se stavlja rezervna.... čak ni proizvođač nije zamislil da se alat u koferu čuva odvojen od baterije.
Isto tak vjerujem da ima slučajeva da dolazi do nesretnih slučajeva zbog zapaljenja baterija, ali nisu baš (barem za sad) tak učestali i ne piše se puno o njima. Ima više pregaženih pješaka na zebrama nego izgubljenih života zbog zapaljenja baterija.
Naravno, svako nek radi kak misli da je za njega najbolje.
Ja bum za sad radil kak i do sad, dok se ne opečem, a onda bum i na mrzlo puhal ko u nekim drugim slučajevima.
Ja sam mislil da su neki drugi razlozi zbog čega je savjet baterije vaditi iz uređaja nakon završenog posla.
I tu opet dolazimo na jedno moje životno iskustvo.
Veli meni moja suseda, opet idete na more? Joj kak je tam lepo, ja gledala na televiziji.
Pitam ja, znam da si to mogu priuštiti, zakaj nejdete i vi?
Jeee, veli ona, čuli smo da su se tam neki ljudi utopili.....