• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas 2

Jurrica

Novi član
Tu od
10 Velj 2019
Poruka
29
Zna li netko majstora koji bi možda mogao popraviti senzor brzine vjetra na području Osijeka..
Ili gdje bi mogao kupiti takav senzor, originalni iz Italije je preskup..

Prilozi

• 20250401_085429.jpg
    20250401_085429.jpg
    23 KB · Pregleda: 27

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,554
Jel ne radi onaj lik u divaltovoj. Tamo kad ideš od karake, prođeš bijelo plavi, prođeš ono raskrižje s pekarom i onda s desne strane rtv servis.

On je takve stvari popravljao među ostalim.

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
1,042

Jurrica

Novi član
Tu od
10 Velj 2019
Poruka
29
Da, inače na njoj imam i senzor smjera koji radi normalno, samo me ovaj zeza..

Prilozi

• 20250401_082522.jpg
    20250401_082522.jpg
    37.4 KB · Pregleda: 21

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
1,042
Na brodu sam ih mijenjao barem jednom godišnje, ali tamo se baš mijenjalo, nismo smjeli popravljati pa vraćati. Sreća pa je sve duplo, inače bi veselo bilo.

@Jurrica, vidi s tim u OS, ako nađeš, u protivnom mogu ja pogledati kad dođem u OS.

gost1975

Član
Tu od
20 Pro 2022
Poruka
64
Prvo na kojem protokolu radi, RS232, RS485 ili salje impulse; nakon toga mogu dalje pomagati. Poslikaj detalj sta pise na naljepnici i to puno pomaze.

Jurrica

Novi član
Tu od
10 Velj 2019
Poruka
29
Na naljepnici piše samo serijski broj koji odgovara slijedećem opisu:

Wind speed sensor
Wind speed range: 0.2 ÷ 60 m/s
Supplied with: 7 m cable (2x 0.22 mm). 
S-BUS interface board 
Mounting screws kit

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
1,042
Samo dvije žile? Rekao bih da je onda magnetski senzor i šalje samo impulse u obliku promjene otpora.

gost1975

Član
Tu od
20 Pro 2022
Poruka
64
Na naljepnici piše samo serijski broj koji odgovara slijedećem opisu:

Wind speed sensor
Wind speed range: 0.2 ÷ 60 m/s
Supplied with: 7 m cable (2x 0.22 mm). 
S-BUS interface board 
Mounting screws kit
Na senzoru dok se ne vrti provjeri omski kakvo je stanje, ako citas spulu, prilikom okretanja bi trebala inducirati napon. Neznamo kakav je senzor pretpostavka je da je induktivni namotaj nutra, osim ako nisu stavili reed reley to bi bas bilo lose. Hal i digitalija nije sigurno jer fali nam 1 zica barem. Vidi jel ima napona na klemama na plocici, kud vode linije sa klema (ic i sl.). Mislim da je senzor ok, ali je cipac spaljen ako to zvrndalo nije bilo uzemljeno.Da je to na stolu rijesi se dijagnoza zacas, a na daljinu shema kad bi je bilo. Pouzdane sustave ti koristi ekipa na pljusak.hr ako ti treba uredjaj i za ubuduce pogledaj si malo te uredjaje. Ako mogu jos sta slobodno se javi i privat.lp.

Najnoviji postovi

Na vrh