• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas 2

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,528
MUHA, gde si tak lijepe deske našel? :)
Ovo prolječe su koristile kao nogostup dok nisu izgledale kao čamac pa su se malo ravnale i trebale biti iskorištene za izgradnju kuče za moje ljubimce, ali sad su završile tu gde budu i strule.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
4,577
Kalnička jela :ROFLMAO:

A žito je pšenica, sorta tavanuša.
Evo i dimenzija ako ju današnje najavljeno nevreme ne snizi....

Tavanušo s tavana ti si mene varala kad si mi govorila....
Inače se mjeri samo dužina klasa, osim ako treba i puno slame. Inače, svaka čast. Vidi se sve veći i veći napredak, ali i volja za poljoprivredom. Mogel bi pasti i kakav traktorić i proširenje proizvodnje. Samo naprijed.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,528
Inače se mjeri samo dužina klasa,
Tražila se visina ;)
a nije problem ni zrna prebrojiti i mikrometrom ih izmjeriti.
visoko mi da je pšenica,,
Inače, svaka čast. Vidi se sve veći i veći napredak, ali i volja za poljoprivredom. Mogel bi pasti i kakav traktorić i proširenje proizvodnje. Samo naprijed.
Volja je sve kaj imam, ostal bum ja na svojem Tomosiču, za njega imam dijelova (isto tavanuše) koji su odmoreni, a ne novi......

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,746
Muha dobra ti je pšenica,, vjerujem da je siješ sam za svoje potrebe,,,,i kod mene je isto prva reprodukcija,, jedino je dobila predsjetveno 25 kg 15 15 15 , i jednom prihranu 25 kg. Kan,, a visinajoj je 20250626_192246388.jpg

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,158
Dobar dan.
Ja sam nakon 7 - 8 dana, danas, več po drugi put prao stare voćke, jabuke, s minivašem, z lojtre. Nastojao sam ponovo ukloniti bijele nakupine, kao vata, od jabučne krvave uši. Do sada sam mijenjao više vrsta otrova, primijenio i onaj koji bi jabuka morala upiti, da joj ostane kolati po sokovima, kako bi uši sisale otrovane sokove i krepale. Nakon borbe koja traje zadnjih par godina, konstatiram da polako, ali sigurno, ja gubim ovu bitku.

(Nešto je to slično kako su proživjeli ljudi s tujama i čempresima, u živim ogradama, pa su sve bitke izgubili i na kraju klonuli i sve povadili.)

Ukoliko netko ima bilo kakva pozitivna iskustva neka slobodno predloži. Još prije 2 - 3 godine sam znao s četkom zaražena mjesta četkati i mehanički uništiti te uši. Sada je toga zla previše, kemija mi ne pomaže, a one napreduju eksplozivnim razmjerima.
Razočaran sam neopisivo i bespomoćan.

H&S

Iskusan lik
Tu od
2 Sij 2023
Poruka
816
Dobar dan.
Ja sam nakon 7 - 8 dana, danas, več po drugi put prao stare voćke, jabuke, s minivašem, z lojtre. Nastojao sam ponovo ukloniti bijele nakupine, kao vata, od jabučne krvave uši. Do sada sam mijenjao više vrsta otrova, primijenio i onaj koji bi jabuka morala upiti, da joj ostane kolati po sokovima, kako bi uši sisale otrovane sokove i krepale. Nakon borbe koja traje zadnjih par godina, konstatiram da polako, ali sigurno, ja gubim ovu bitku.

(Nešto je to slično kako su proživjeli ljudi s tujama i čempresima, u živim ogradama, pa su sve bitke izgubili i na kraju klonuli i sve povadili.)

Ukoliko netko ima bilo kakva pozitivna iskustva neka slobodno predloži. Još prije 2 - 3 godine sam znao s četkom zaražena mjesta četkati i mehanički uništiti te uši. Sada je toga zla previše, kemija mi ne pomaže, a one napreduju eksplozivnim razmjerima.
Razočaran sam neopisivo i bespomoćan.
Ajde probaj sa Fitolabicuper....

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,158
Hvala Vam, pila bude u drugom planu, ostalo budem probao nabaviti na tržištu.👍

H&S

Iskusan lik
Tu od
2 Sij 2023
Poruka
816
Ja sam s njim rješavao crva granotoča u orahu. Izbušio borerom rupu, i ušpricao špricom čisti preparat i to je bilo djelotvorno.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,528
Posudim ti ja svojeg, odmah ga malo "poriftaš" :LOL: . Sitnice, semering radilice, lamela je već pri kraju..i tak, niš posebno:D
Može, jedan kvar sam več popravil, a to je semering na radilici. To je tak tvornički zamišljeno.
A Kaj se lamele tiče možda bolje ne dirati dok ne počne kliziti ili loše odvajati.

Najnoviji postovi

Na vrh