Vidim da volite ptičeke, bravo

.
Ja sad (radi dužeg prisilnog mirovanja) svakodnevno gledam s kuhinjskog prozora lijepe i dosta brojne sjenice, kako non stop pretražuju i kljucaju po unutrašnjim granama jabuka. Jako sam siguran da uništavaju zatečene krvave uši, koje nisam mogao cijelo ljeto eliminirati. (Čak sam u dva, ili tri navrata jabuke prao s minivašem, te bijele poput vate nakupine krvavih ušiju.)
Jutros mi je supruga rekla da je primijetila da ptičice dolaze i kljucaju kobasice koje vise pod krovom, iznad ulaza u ljetnu kuhinju. Ne smatramo to grijehom, jer to je naš susjed donio veliki paket njihovih starih kobasica iz škrinje za zamrzavanje, ledenice, neka mi hranimo našeg peseka i mace (oni nemaju nikakve ljubimce, pa redovito hrane ostacima hrane naše).
Moja supruga je te kobasice skuhala i sada im malo po malo uz ostalu hranu dijeli i dozira, ali eto i ptičice su pronašle gdje vise.
Jučer je supruga složila, izmiješala "masnu hranu" za ptičice, a postavila je i našu kućicu za ptice na jednu od jabuka i tu im servirala. Snijeg je i one su naše, iako sam ja sad samo promatrač svega toga, ona ih isto obožava pa eto sada i hrani.