• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas 2

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,597
Ima tko uspješan ultrazvučni uređaj ili slično da može rastjerati mačke da ne spavaju na autima i rade nered? Ove koje sam ja kupio ne pomažu ni za mačke a bome ni za miševe.
Usisavača se boje

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,758
Po noći je problem, pa ne mogu cijelu noć ostaviti usisavač da radi. Ne znam više kako se na human način izboriti sa njima.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
9,094
Kupi neku jeftinu deku ili plahtu i pokrij auto. Auto bu ostal čist, a pokrivač povremeno opereš.
Kod mene je iz istog razloga pokriven traktor.

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
1,260
Po ovom vremenu nije pametno stavljati deke i plahte, natope se vodom i smrznu pa onda muke sa skidanjem, isprobano. :D Bolje neka cerada koja ne upija vodu.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
9,094
Kod mene nema ništa od vozila ili strojeva izloženo kiši. Sve je pod krovom pa mi je problem smrzavanja promaknul. Ako je na nenadkrivenom mjestu, cerada je bolja opcija.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,109
Idućih dana ti je u Lidlu u ponudi neka cerada za auto.
Najprije prekriješ dekom, a onda ceradom, da mačke ne bu zeblo za jajca dok budu na ceradi ;)

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,185
Moji mački nikad nisu spali na haubi od auta jer prvi put kad sam primjetil odmah je bila jedna vaspitna. Ako je trebalo ponovili smo gradivo dok oni nisu shvatili da je za njih to zabranjena zona, isto ko i hodanje po stolu.
Ja sam mogel ostaviti pečenku na stolu i nih u prostoriji ali oni se nikad nisu sami poslužili.

Ali zato, čim je neki traktor bil oni su odmah na sicu spali, u tuđe aute ulazili, hodali po tuđim autima... ali ovo su znali da nesmiju raditi.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,758
Inače su mi sve garaže zatvorene i tamo nemam problema, jedino tu gdje su auti su garaže bez vrata zbog konfiguracije terena i nikad nije bilo problema do sad. Još da su moji mački još bi ja se s njima dogovoril, tuđi su problem a svađat se s nekim zbog toga ne bih htio. Pa kad idem nekamo prva stanica mi je praona jer me sram koliko mi otisaka naprave da mi se ljudi ne smiju kad nekamo dođem.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,488
Vidim da volite ptičeke, bravo (y).

Ja sad (radi dužeg prisilnog mirovanja) svakodnevno gledam s kuhinjskog prozora lijepe i dosta brojne sjenice, kako non stop pretražuju i kljucaju po unutrašnjim granama jabuka. Jako sam siguran da uništavaju zatečene krvave uši, koje nisam mogao cijelo ljeto eliminirati. (Čak sam u dva, ili tri navrata jabuke prao s minivašem, te bijele poput vate nakupine krvavih ušiju.)

Jutros mi je supruga rekla da je primijetila da ptičice dolaze i kljucaju kobasice koje vise pod krovom, iznad ulaza u ljetnu kuhinju. Ne smatramo to grijehom, jer to je naš susjed donio veliki paket njihovih starih kobasica iz škrinje za zamrzavanje, ledenice, neka mi hranimo našeg peseka i mace (oni nemaju nikakve ljubimce, pa redovito hrane ostacima hrane naše).
Moja supruga je te kobasice skuhala i sada im malo po malo uz ostalu hranu dijeli i dozira, ali eto i ptičice su pronašle gdje vise.
Jučer je supruga složila, izmiješala "masnu hranu" za ptičice, a postavila je i našu kućicu za ptice na jednu od jabuka i tu im servirala. Snijeg je i one su naše, iako sam ja sad samo promatrač svega toga, ona ih isto obožava pa eto sada i hrani.

Najnoviji postovi

Na vrh