• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas 2

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
3,525
Nekaj sam čital da je na svim dijelovima Zemlje di se nalazi permafrost zabranjeno ukapati mrtve, zbog nemogućnosti raspadanja tijela, a s tim i bolesti..... Ko zna maj bi još ostalo sa svima takvima, kolko bedastoća....to treba v neku močvaru hititi da strune čem prije

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
11,709
......
Šta ako sazna da mi u Kladnju,,imamo, ,,Mušku Vodu,, koja liječi mušku neplodnost,, a kako vidim njemu to treba,,, bemmmu sunac,,
Ne trebate se bojati!
Bundeva je služil da mu ništa više ne može pomoči :unsure:
Tko zna kak i piša, možda preko asistenta ili na pipu desne ruke, tam gdje je flaster.

Agronekulturan

Novi član
Tu od
4 Pro 2025
Poruka
11
stari išao probat izorat jednu parcelu sad kad je malo smrzla jer voda je stajala u jesen (jebiga ilovača nepropusna zemlja) i skužimo da je lemeš napukao ......

Prilozi

• plug.jpg
    plug.jpg
    33.7 KB · Pregleda: 40
  • traktor.jpg
    traktor.jpg
    59.9 KB · Pregleda: 40

Axial

Dobro znana faca
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
487
Ajde to što je puknuo - nego čini mi se - sa slike - da je to poprilično tupo? Tup lemeš daleko se teže vuče (veći otpor znači trošiš više vremena, goriva i traktora) i pri tome sabija dno brazde (pojačano stvara 'taban' pluga).
Dok sam orao (a bilo je to davno) dao sam sve lemeše navariti sa tvrdom elektrodom (nekakve karbidne mađarske elkefem elektrode). Kada su maheri to odradili kako spada morao si jako paziti da se slučajno ne primiš rukom za njih, da ne porežeš prste na gornjim lemešima. Navareni lemeš košta, ali i traje (nema otkivanja, stalno je oštro), tako da je tu još jedna ušteda. Jedina negativna stvar je da jako moraš paziti kod navarenih lemeša da nema kamenja u polju i da naglo ne spustiš plug na neku tvrdu površinu. Jednom prilikom lagano sam zapeo za vodilicu vrata, odrezao ju je ravno, evo još i danas imam tu uspomenu.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,197
Nije u pitanju što je spušten raonik na beton. Niže temparature su problematicne za neke tvrde dijelove. Da je to žilavi deo kao konstrukcija nebi pukao ni da ga hoćeš silom polomiti.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,886
Dva raonika sam tako slomio, duplo je tezi plug al slomio bi i ovaj dvobrazni da padne sva tezina na spic. Jos ako se naglo spusti....

Najnoviji postovi

Na vrh