Jučer sam započeo novu fazu akcije: riješite se viška stvari.
(Nije mi lako, donosim odluke slične onoj dok sam morao potpisati da mi otpile dijelove mojeg koljena i ugrade nekakve metalne i PVC tobože zamjenske.) Kao da se rješavam dijelova svojeg prošlog života

.
Prije koju godinu sam skinuo sa zida "ispitnu ploču" s jako puno instrumenata, utrpao ju u gepek auta i odvezao u firmu na parkiralište. Mobitelom sam pozvao jednog mladog električara. Dojdi odmah na parking, hitno mi trebaš. Došel je i izdaleka me gledao zbunjeno. Kaj se dogodilo? Nikaj, ovo je za tebe, ti buš to znal iskoristiti najbolje od svih drugih koje trenutno poznam. Skoro da nije vjeroval, preuzel je u svoj auto i nije vjerovao kaj mu se malo prije dogodilo.
Onda je bil došel jedan dobar čovjek iz Virovitice, dopeljal nam je uz put dva velika kartona paprike. Nije htio novac.
OK uđite u dvorište. Natovario sam mu, zajedno s njegovim "suputnikom" pun kombi itekako pravih rezervnih dijelova. Suputnik mu je bio presretan dobio je i on za sebe besplatno 4 felge i ispravne po DOT u gume, za Fiat Grande Punto.
Sinu sam otprilike u isto vrijeme, tada, utrpao hrpu mjernih instrumenata, alata, sve do jednog minivaša, peri tlakavce u ZG ako ništa drugo. S instrumentima se i alatom služi dobro, o da. Ja zadovoljan, zašto da kupuje, a meni to samo smeta i više ne treba.
Sad iznosim koje kakve ispravne dijelove kosilica, našlo se i još par Tomosa UMO, ma ima svega vraga. Uskoro bude toga opet prava hrpa. Žao mi je ali moram tome presuditi i točka.
Možda i da spomenem da su tu još i dva e-dječja skutera romobila, jedan 100% spreman, bez baterija, a drugi u rastavljenom stanju.
Koliko mi oči vide ima tu još i dvije ili tri flakserice.
O bojama, sprejevima, lakovima bolje da šutim.
Sve sam ja to bedak, skupljal, i plaćal, kak hrčak.
Budem ja to maknul, nije mi drago, ali moram... dosta je.