Kapetan_broda_Kupljenec
Iskusan lik
- Tu od
- 6 Tra 2017
- Poruka
- 16,479
Jesu ili nisu?
Ako koga zanima pravi brodski zvuk V8 motora nek upali zvučnike i nek sluša simfoniju od 310 konja, 7400 pravih kubika, potrošnja od 45-60 litara benzina na sat vožnje✌️ motor je danas vužgal i sprema se za ugradnju.
Strašno.To je još mala potrošnja. Ili ajmo reći normalna za takve okretaje motora.
7m je dugačak.Strašno.
Pa kolike je veličine to plovilo? Masa?
Bi li ga mogao pokretati i slabiji motor - je li toliko rastrošan motor potreba ili luksuz?
Jesu ili nisu?
Na mjestu su, ono je odrezano jer je bilo na putu, morao sam maknuti jer tuda idu komunalci do rezervara s vodom.Nemoj nas ubijati sa neizvjesnošću. Reci da li su na mjestu ili nisu? Meni izgleda kao da ih je netko pomjerao.
Ok sada mi je malo jasnije, ali opet mi ne ide u glavu tolika potrošnja.7m je dugačak.
Masa oko 2 tone bez posade i prtljage, vode i goriva. Motor može biti i 10 konja da voziš lagano 4-5 čvorova. Ali za prave perfomanse ovog tipa broda mora biti 200 konja minimalno. On je za to projektiran. Onda letiš oko 35 čvorova.
Ma to je gušt, neko veli skupo, ali postaje pod normalno kad to imaš. I to je najjeftiniji boravak na moru.
Inače to su GM motori V6 ili V8.
Kad imaš takvu slobodo na moru to ti niko nemože platiti.Ona jutra kad se probudiš u nekoj vali na sidru nema to cijene. Istina sve je skupo dok se ne posloži, al kad sve dođe na svoje onda je to to.
Bljuš, kod nas se najčešće sprema na način da se pofriga na malo ulja i onda dodaju umućerna jaja "na fritaju " ili kuhan pa sa kuhanim jajima na salatu. 😋Kuke se zovu u Hercegovini. Kako se zovu u vas u Istri pojma nemam
Taman i ja danas brao za ručak. Nema ljepše salate u ovo doba godine.
Mi ih najviše jedemo sirove. Samo operemo, nasjeckamo, po želji octa i ulja. Čista svježa salata. Ništa ljepše.Bljuš, kod nas se najčešće sprema na način da se pofriga na malo ulja i onda dodaju umućerna jaja "na fritaju " ili kuhan pa sa kuhanim jajima na salatu. 😋