• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas 2

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,915
Zna li netko gdje nabaviti mesingani flah?

60x5 bi mi trebao za klizače na viljuškaru.

Za sada ga nisam našao. Najširi koji sam našao je 30mm, ali pravi problem je što nigdje ne mogu kupiti manje od 3m, a meni treba u vrh glave 50cm - ako bih pravio sve komplet što mi treba novo, a ovako na način koji ću riješiti problem mi doslovno treba 5cm takvog flaha jer ću iskoristiti stare komade, ali jedan fali jer nije bio montiran.

E sad, pada mi na pamet ako nađem negdje da se može kupiti ta širina, da ponudim tokaru "višak" ako baš moram kupiti 3m

Daklem, dali netko zna da se negdje može uzeti na mjeru, znači igra mi cijela RH, nebitno gdje je trgovina ili što i tko već, ne mira biti striktno na mjeru, ali da je flah 60x5 ili barem 50x5,čak bih i to nekako upasao.

Zvao sam i tokare u okolici, neki imaju flaha, ali ne u toj dimenziji...

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,510
Joj kaj sam vesel, neki dan sam cepil mušmulu na dunju, kak je lepo potirala.
Baš je to to.
Moram se strpet za prve plodove malo, ali nema žurbe. Kad bu bu. 🤩😍✌️🍾🍷

E sad još moram murvu na krušku.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
7,276
@Propali Poljoprivrednik prvo koga vraga tokari delaju z flahom???
Kao drugo, napisao si da stvarno (doslovno) trebaš 5 cm.
Pa zakaj se mučiš, jednostavno nađi neki deblji mesing i daj neka ti netko na frezerici pofreza na mjeru i amen.
Tak' bi ja napravil da sam u sličnom problemu.

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,915
Preskočit ću prvo pitanje, da se ne upecam. :ROFLMAO:

Nije debljina problem... Širina je problem.

Paše mi i 60x1 pa će slažem hahahaha

IMG_20260331_191038.jpg

Znači trebali bi ići ovako u 'L', limari mi to mogu saviti, ali jebe me nabaviti baš to šta mi treba.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
32,183
Jel ti trebaš na kraju flah 50x5 ili trebaš takve komade koje bi kasnije savijal ko ove na slici?

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
1,441
Zna li netko gdje nabaviti mesingani flah?

60x5 bi mi trebao za klizače na viljuškaru.

Za sada ga nisam našao. Najširi koji sam našao je 30mm, ali pravi problem je što nigdje ne mogu kupiti manje od 3m, a meni treba u vrh glave 50cm - ako bih pravio sve komplet što mi treba novo, a ovako na način koji ću riješiti problem mi doslovno treba 5cm takvog flaha jer ću iskoristiti stare komade, ali jedan fali jer nije bio montiran.

E sad, pada mi na pamet ako nađem negdje da se može kupiti ta širina, da ponudim tokaru "višak" ako baš moram kupiti 3m

Daklem, dali netko zna da se negdje može uzeti na mjeru, znači igra mi cijela RH, nebitno gdje je trgovina ili što i tko već, ne mira biti striktno na mjeru, ali da je flah 60x5 ili barem 50x5,čak bih i to nekako upasao.

Zvao sam i tokare u okolici, neki imaju flaha, ali ne u toj dimenziji...
Takve i slične gluposti kupim na Aliji, nedavno sam naručio 300 x 10 mm za neki projekt.

To su prva dva na searchu, ima ih još.

• Like
Reactions: ZJ

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,816

View attachment 90074

Znači trebali bi ići ovako u 'L', limari mi to mogu saviti, ali jebe me nabaviti baš to šta mi treba.
Sutra provjerim ak imamo u firmi pa se čujemo, znam da imamo al koje širine ne znam.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
7,276

View attachment 90074

A da taj "komad" napraviš od "plastike" za remont, obnovu kliznih staza tokarskih strojeva?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
32,183
To sam mu ja htel predložiti, zato sam i pital.
Preporučujem crni poliamid, PA6+mos2.
Strojopromet Sesvete, tam sam ja uzimal kad mi je trebalo za vodilice pomaka.

Najnoviji postovi

Na vrh