Zemljače dosta ljudi možda još od euforije ne shvaća koliko je ovo veliki podvig. Koliko država se nije uspjelo uopće plasirati na svjetsko prvenstvo. Evo prvi žabari. A nije mala stvar azzure izbaciti!
Mi Hrvati smo u jednu ruku razmaženi jer smo navikli na medalje pa nismo zahvalni na malim stvarima, ali samo prisustvo na ovakvim natjecanjima je uspjeh.
Čestitke nama svima koji imamo za koga navijati na svjetskom i momcima koji su to omogućili.

A mi Hrvati u BiH smo sada privilegirani jer imamo dvije repke na svjetskom

Biti ce pravo zanimljivo pratiti svjetsko, ako trump ne pokrene jos koji svjetski rat
Hvala kolege,,ratar,,viduka,,stipa,ivanho i ostali,,,
Nama koji Bi H,,doživljavamo svojom domovinom,,,poslije ovih svijuh turbulentnih dešavanja,,, netreba mnogo toga da ispoljimo ovu nadzemaljsku radost,,,,,netreba nam i netražimo mnogo,, al ovi golobradi mladići,,i među njima,, ovaj ,,,,starkelja Džeko,,, toliko su obradovali naciju,,da nema tu priče,,,
Talijanci su fudbalska velesila,,,četverostruki prvaci svijeta,,
Vjerovatno imaju više fudbalera nego BiH,,stanovnika,,i mi ih izbacimo,,nije mala stvar,,,normalan narod to voli,,želi i tome sa raduje,,,
P.S. samo me jedno brine,,takvi smo kakvi smo,,,sad će biti da očekujemo, da postanemo prvaci svijeta,,