• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas 2

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
2,041
Sirnica
Zeljanica
Krompiruša
Tikvenica
Jedino burek nije mesnica.
Za njega se zna da je burek, a ovo ostalo gore napisano su pite, a burek može biti u zvrku, sjeckani i meni najdraži, na kile.
Tikvenica,, kod mene je bundevara,,znači pita koja se pravi od bundeva,,ko je su za ljudsku ishranu,, lično ja ih nejedem jer tu nema mesa,, kod vas su to buče,,i tome slično,,

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
2,041
Zaboravih ovo,, Muha kaže,,burek sjecani,,,burek ide od mesa pravi se na više načina,,jedan je u zvrkove,,ono omotavanje u krug ,drugi je polagani burek,,jufke gore dole između meso,, a ovo sjecani,se odnosi na(ček da potegnem pivu),znači odnosi se na pripremu mesa,,,mljevenje mesa mašinom, je lakše i brže,,al sjeckanjem satarom ili nekom posebnom sjekiricom,,je druga priča,,burek sa sjeckanim mesom,,ovih primitivnih alatki,,je mnogostruko kvalitetniji i ukusniji,negoli ovaj sa mljevenim mesom,,ko nevjeruje nek navrati kod mene da proba,,:ppozdrav:

• Like
Reactions: ZJ

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
2,041
Sirnica je duplo pletena mreža, našpanata na ljeskin štap u kojoj se suši sir
Lee,, kod nas u Bosni,,definitivno ne postoji burek sa sirom,,da se zna,,
Sirnica, je pita od domaćeg mladog sira,, u koji se ubaci par domaćih jaja od naših koka,, to se sve izmiksa,,jufka se rzvije i onda se rola u nama znane zvrke ,

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,751
Goveđe ili ovčje meso (pretpostavljam da svinjetina ne ide)?
Jel se prije kuha ili je dovoljno ispeći?

Nego... jesi li čul onaj vic?

- Kupi Mujo burek, izađe iz radnje i zagrize par puta...pogleda burek i vrati se u radnju...
- Jel' bolan, gdje ti drži meso... upita gazdu.
- Pppa, u frižideru...
- De bolan, stavi ga malo i u burek...

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
2,041
Goveđe ili ovčje meso (pretpostavljam da svinjetina ne ide)?
Jel se prije kuha ili je dovoljno ispeći?

Nego... jesi li čul onaj vic?

- Kupi Mujo burek, izađe iz radnje i zagrize par puta...pogleda burek i vrati se u radnju...
- Jel' bolan, gdje ti drži meso... upita gazdu.
- Pppa, u frižideru...
- De bolan, stavi ga malo i u burek...
Dobro pretpostavljaš,,,poželjno je da meso bude junetina,,nekuha se,,onako sirovo ide,,, i zna se temperatura u peći je oko 250 c. Inače kod mene se to peče u peći na drva,ne na onoj na struju šta ću kad sam staromodan

Najnoviji postovi

Na vrh