• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas 2

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
2,042
Sirnica
Zeljanica
Krompiruša
Tikvenica
Jedino burek nije mesnica.
Za njega se zna da je burek, a ovo ostalo gore napisano su pite, a burek može biti u zvrku, sjeckani i meni najdraži, na kile.
Tikvenica,, kod mene je bundevara,,znači pita koja se pravi od bundeva,,ko je su za ljudsku ishranu,, lično ja ih nejedem jer tu nema mesa,, kod vas su to buče,,i tome slično,,

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
2,042
Zaboravih ovo,, Muha kaže,,burek sjecani,,,burek ide od mesa pravi se na više načina,,jedan je u zvrkove,,ono omotavanje u krug ,drugi je polagani burek,,jufke gore dole između meso,, a ovo sjecani,se odnosi na(ček da potegnem pivu),znači odnosi se na pripremu mesa,,,mljevenje mesa mašinom, je lakše i brže,,al sjeckanjem satarom ili nekom posebnom sjekiricom,,je druga priča,,burek sa sjeckanim mesom,,ovih primitivnih alatki,,je mnogostruko kvalitetniji i ukusniji,negoli ovaj sa mljevenim mesom,,ko nevjeruje nek navrati kod mene da proba,,:ppozdrav:

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
2,042
Sirnica je duplo pletena mreža, našpanata na ljeskin štap u kojoj se suši sir
Lee,, kod nas u Bosni,,definitivno ne postoji burek sa sirom,,da se zna,,
Sirnica, je pita od domaćeg mladog sira,, u koji se ubaci par domaćih jaja od naših koka,, to se sve izmiksa,,jufka se rzvije i onda se rola u nama znane zvrke ,

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,756
Goveđe ili ovčje meso (pretpostavljam da svinjetina ne ide)?
Jel se prije kuha ili je dovoljno ispeći?

Nego... jesi li čul onaj vic?

- Kupi Mujo burek, izađe iz radnje i zagrize par puta...pogleda burek i vrati se u radnju...
- Jel' bolan, gdje ti drži meso... upita gazdu.
- Pppa, u frižideru...
- De bolan, stavi ga malo i u burek...

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
2,042
Goveđe ili ovčje meso (pretpostavljam da svinjetina ne ide)?
Jel se prije kuha ili je dovoljno ispeći?

Nego... jesi li čul onaj vic?

- Kupi Mujo burek, izađe iz radnje i zagrize par puta...pogleda burek i vrati se u radnju...
- Jel' bolan, gdje ti drži meso... upita gazdu.
- Pppa, u frižideru...
- De bolan, stavi ga malo i u burek...
Dobro pretpostavljaš,,,poželjno je da meso bude junetina,,nekuha se,,onako sirovo ide,,, i zna se temperatura u peći je oko 250 c. Inače kod mene se to peče u peći na drva,ne na onoj na struju šta ću kad sam staromodan

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
11,995
Lee,, kod nas u Bosni,,definitivno ne postoji burek sa sirom,,da se zna,,
Sirnica, je pita od domaćeg mladog sira,, u koji se ubaci par domaćih jaja od naših koka,, to se sve izmiksa,,jufka se rzvije i onda se rola u nama znane zvrke ,
Hoćeš reči da ne mogu jesti burek sa sirom u Bosni?????????????? :unsure:
A ovo se zove SIRNICA, gdje se suši sir.
Ovo je ćak jednostavna jer nema duplu mrežu na dnu gdje na ovoj "dejstvuju" vrapci
images

"

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
2,042
Hoćeš reči da ne mogu jesti burek sa sirom u Bosni?????????????? :unsure:
A ovo se zove SIRNICA, gdje se suši sir.
Ovo je ćak jednostavna jer nema duplu mrežu na dnu gdje na ovoj "dejstvuju" vrapci
images

"
Možeš,kupiš burek i kupiš parče sira,,i zajedno jedeš,burek sa sirom, ,
Al ako u buregdžinici poručis burek sa sirom,,ima da te mrko gledaju,,kao onomad 1984 g. kada su mene u Dubrovniku gledali kad sam u dućanu tražio hljeb,,

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
32,279
Kaj bi tek bilo da si hleb tražil :unsure:
Interesantno je da je naš kruh kod vas hljeb, a u Srbiji hleb, a kad zamiriše više nije važno kak se zove

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,907
Kaj bi tek bilo da si hleb tražil :unsure:
Interesantno je da je naš kruh kod vas hljeb, a u Srbiji hleb, a kad zamiriše više nije važno kak se zove
Nismo mi "nažalost" gladni, pa mudrujemo i kad smo kupci i kad smo prodavači.
Baš prije koji dan ,ja u trgovini i nije baš neka rana ura,mislim bliže 11 sati, veli gospođa ručak je gotov, uzmi kruha, ima nešto od jučer, ali eto da ne zafali. I tako odgegam se ja kad ispred mene susjeda,(još uvijek u kućnom ogrtaču) pozdravim ju,I čekam da uzme ona što hoće, uglavnom namirnice su,kava,mlijeko, cigarete(veli da nemože prvu kavu bez cigareta piti),i zatim prelazi na kruh,od četiri vrste kruha, i 7 štruca što joj je pokazala trgovkinja, njoj nije ništa odgovaralo. Moj jedini komentar je bio, da jedino što nas kao društvo može spasiti je to da 6 mjeseci do godine dana nema baš nikakvog.

Najnoviji postovi

Na vrh