To je neki lokalni naziv mikrolokacije, nema je na karti. Može neko mjesto u blizini?Pogančec, ORK Bogu iza nogu.
Kako me špurijus nije prevario - čudo jedno, baš sam htio pitati još u prvom postu, da Vas nije Vrbanjac zajebao, kad ono vidi pimpeka u slamnatom šeširu... Mislim, pretpostavljam jer za njrga znam da je kao prvi i jedini ovdje kod nas s tim. Nezz dal još netko ima.Da. Mi napravili s agras t100. Prvi u hrvatskoj.
I snimili nas plodovi zemlje.
Digital agro. Tjedan dana nakon nas s t70 u nekoj poljoprivrednoj školi.
I sad oni puste njih i pričaju kako su prvi u hrvatskoj.
Puj....
Joj što ja više imam fobije od sijanja travnjaka... Kako god uradim nešto ne valja... Ili ne valja sjeme iz sjemenarne...Ako ne paše za cvatnju gorica, možda nam kiša pomogne u sijanju travnjaka na zavoženom dijelu obrša ispred ulaza u klijet. (Kaj je bil problem, dok se vani jelo,na travnjaku s nagibom, morali smo podlagati stolove noge, da juha ne curi iz tanjura i mojoj dragoj je prekipjelo radi toga)
View attachment 91772
View attachment 91773
Ja sam sjeme trave potrošio, razbacao, a supruga preko njega sad posipava (crni) kompost, valjda budemo uspješni u nastojanju 🙃
Koja vrsta trave je najboljaZato sjetva u rano proljeće i to s kombinacijom zemlje i pijeska. Pijesak je odličan izolator, na površini se zagrije, ali ne transferira toplinu na korijen koliko to čini zemlja. Ali sjetva u rano proljeće je ono što spasi stvar, jer trava taman malo otfrkne do prvih visokih temperatura, a greška se krije i u ranom košenju i to često bude da se kosi "na nisko", pa crkne prije nego treba.