• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Japanski riječnik je zakon. ;)

(Možda nije sto posto za ovu rubriku. Ukoliko sadržaj nekoga zasmeta unaprijed "moja isprika".

Jučer sam silom prilika poslije 12 sati, iza podneva, autom vozio po VŽ bolničkom krugu, na hitnu.
U prolazu sam vidio desetak zaista mladih ljudi stoji u redu, na razmacima, ispred kontejnera za uzimanje korona briseva?!
Istovremeno znam za poznatog mladog dečka (šogorovog zaposlenika), koji je radi zaraze koronom neki dan završio u Klenovniku - na kisiku, jer u VŽ bolnici više nije bilo mjesta za njega. Znam i da mu se stanje malo poboljšalo i kao čovjek sam sretan zbog toga.
Nismo mi jučer imali nikakvih problema na prijemu hitne službe, iako sam preskočio korona - trijažni šator, odmah su nam izašli u susret, napravili su sami trijažu itd. Dalje je režim funkcioniranja postrožen, ali bolnica je i tako mora biti. Nismo baš najbolja "županija" na svijetu, držimo mi zavidno lošu poziciju u EU po koroni, mora se zaista napraviti reda među nama...
Ja se osobno trudim živjeti svoj život normalno, ali isto tako i nastojim "poštivati sve regule" da ne bi mojim načinom života činio štetu drugima, ili negativno utjecao na njihov osječaj sigurnosti u mojoj blizini, a kamoli da bi ugrožavao njihovo zdravlje.)

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Ima još u balvanima za rezat i kalat, pošto je to bratovo vjerojatno će to još stajat tu neko vrijeme.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Danas je 1.5. - Međunarodni praznik rada; razmišljao sam u svojoj bedastoj glavi: "kako ga prigodno obilježiti", nipošto ga ne zaboraviti.
(Nekada smo u te prvomajske dane vrtjeli mješalice, betonirali, zidali, družili se, slavili smo ne paradno ili uz uzvikivanje političkih floskula ili parola - nego zaista radno. Danas zato imamo naše lijepe uspomene na te dane.)
Za početak ja sam danas, kao prvo u jutro pozvao našega dedu / mojeg oca na (nekada tradicionalni, negdje vani u prirodi s duštvom i prijateljima) "prvomajski grah". Sa zadovoljstvom je to prihvatio. Dok smo se ja i on (jer moja draga danas radi cijeli dan šihtu od 12 sati) fino najeli, uz priloge od pečene vratine i zelene salate, ode on po svojim željama i planovima, a ja po špricu / leđnu motornu prskalicu.
Upotrijebio sam ove "začine" u šprici:
IMG_20210501_131033.jpg
IMG_20210501_131050.jpg
Dok sam hodao po našim dvorištima, sa špricom na leđima, ugledao sam ove prizore, ljepote prirode, kod nas u voćnjaku tratinčice (kažu korov, sram ih bilo, koji to kažu):
IMG_20210501_140330.jpg

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Kod punice je slika bila i ovakva:
IMG_20210501_140305.jpg
Jučer smo vidjeli pa znam, da nas sutra u goricama, "na obršu" čeka ovakav doživljaj za oči:
IMG_20210425_145133.jpg
Nisam siguran kako točno idu oni stihovi:
proljeće je a u meni nemir,
proljeće je, a miriše trava,

tako nekako, ma nije ni važno, ja to gledam i uživam, praznik je to za moje oči.

Srdačan pozdrav svima onima koji imaju volje ovo moje "laprdanje" pratiti i/ili čitati, na ovaj prekrasan i povijesno znameniti dan.

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,732
Ja sam danas trebao samo nešta malo pokositi sa strižnom kosilicom, i onda naložiti vatru.
Kad "uletili "još dva susjeda da i njima malo pokosim, i na kraju ništa od vatre. Kosio od pola 10 do pola 1. Nisam imao vremena ni slikati. :)

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,500
Ekipa ima tko od vas da šrafi i popravlja Tomos Apn-e? Od supruge zvijer je opet stala i trebao bih nekoga da to složi naravno uz adekvatno plačanje usluge, pošto nisam nikad slagao sam te dvotaktne strojeve?

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,263
A kaj se desilo? Možda je neka banalna greška koja se more v kućni radinosti otkloniti..
Ipak je tomos predviđen za takve popravke.. 🔧🔧

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,500
Vjerojatno da fergazer zafrkava, po ravnom je još išao kolko- toliko ali u brijeg ne. Rijetko ga vozi ali zadnji put je radio super i sve je bilo dobro, a sad ne. Tako je bilo već jednom i stavili smo drugi fergazer polovni.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Posadili smo krumpir “pod motiku”.
poslije sam mijenjal polugu gasa na pili...a onda je počela grmljavina i kiša...

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh