Kolega, slaba bi bila zajednička korist "od takve politike", od politike "takvih kandidata". Na žalost takvi primjeri posluže samo kao trenutni "rasteretni ventil" ogorčenih ljudi.Ma to je sve politika.
Ja mislim da bi se Ričard trebal kandidirat na nekoj nacionalnoj, tj državnoj razini.
Takve ljude trebaju glasači, takvi nama trebaju političari.
Ljudi iz naroda trebaju nama.
Koji niš ne obećavaju, takvi nama trebaju.
Ja da sam mogel glasal bi za njega.
Na žalost, treba znati uspješno varati sve po redu - od običnih sugrađana, preko brojnih firmi do države i poreznih službi. U takvim se okolnostima malo ljudi uspješno snalazi.
Nemoj ni pomisliti da novom gradonačelniku Zagreba sada bude lako, dok počne otvarati skrivene dugove, kredite, ugovore, lažne i prekobrojne zaposlene stručnjake. Svi mi drugi imamo svoje Zagrebe u manjem pakovanju.
Nama je potrebno isušivanje maih i velikih političkih moćvara, "takvi ljudi" to na žalost ne znaju. Oni koji eventualno znaju se ne kandidiraju, pa su na djelu samo oni koji močvare stvaraju i održavaju aktivnima.
Pa gdje smo onda sada svi mi - uglavnom u živom blatu. Polako, ali sigurno tonemo. Na nekim dijelovima malo brže, na drugim malo sporije. Možda je negdje naša močvara malo plića pa još neki i stanu na dno, a nosevi im ostanu iznad vode, ali na mnogim je mjestima močvara možda več suviše duboka...
Naši su izbori svedeni samo na biranje između manjeg, ili večeg zla. Ima i pojedinih lijepih priča, jednako tako se u svakom političkom kukolju pronađe i malo dobrog žita. Vjerujmo da s vremenom dobro žito bude nadjačalo kukolj i korov.
Još kad bi i mi birači bili pametni prepoznati našu šansu u nečijem istinskom dobrom programu, te imali imalo hrabrosti zaokružiti za promjenu - prije bi napredovali. Za sada nam vrijedi: ne talasaj, ili drugi su ih izabrali, ja nisam...
I opet sam natipkao esej - oprostite 😖