Mi u firmi imamo alata kakvog hocemo sta god nam treba nabave i opet se nekad pravimo budale joj da nam je ovo ono. A ljudi rade sa čekicem i okom centrira bez komparatera, vidia nozevi koji se ostre haha sumnjam da su vidili nosace sa pločicamaLjudi delaju kak mogu, svaka im čast, meni je najjače kaj sve od oka mjeriju, nema precizno niš.
I kak nabijaju, tj centriraju.
Bilo bi zanimljivo videt kak ih ljevaju.
Nebi se sa tobom složio u ovom i predhodnom tvom komentaru.Mi u firmi imamo alata kakvog hocemo sta god nam treba nabave i opet se nekad pravimo budale joj da nam je ovo ono. A ljudi rade sa čekicem i okom centrira bez komparatera, vidia nozevi koji se ostre haha sumnjam da su vidili nosace sa pločicama
Nadam se ne u toku bušenja 🤭Evo danas bušio rupe na olovnim odlijevcima, a mjerio palcem
Da znam video sam da si skoro slikao u kutiji takvu radilica, ali nisam to napominjao, Ti proizvodi su na minimalno zadovoljavajuće, ali ipak zadovoljavajuće..@smilan ako si malo bolje pogledal primjetil si da majstor mjeri šublerom dok se tokarski vrti. Koliko takvih mjerenja šubler može izdržati da bi i dalje bil kolko tolko točan?
Onaj mladi majstor koji buši rupe i narezuje navoj kod probe navoja koristi šaraf koji je več u 1000 rupa bil i več sad ide teško.... a vidiš i sam kak izgleda prva rupu koju narezuje.
Za balansiranje sam se ja samo šalil, znam kaj on radi ali u cijelom procesu balansiranja nisam videl.
Onaj koji radi utor za kajlu, pogledaj alat malo kak mu ide a o mjerenju s kutnikom bolje da šutim, pitanje je i koliko je točno odredil mjesto utora za kajlu i dali je taj motor ikada više u fazi.
Brušenje kao završnu obradu najvjerojatnije naprave na neku mjeru ali završna obrada brušenja im je loša. Ugradil sam neki dan jednu takvu njihovu radilicu (garant ista takva na kojoj piše Perkins i ima njihov logo kao i ova koju na ovom videu proizvode) i znam kak je obrađena, u biti bi ju trebalo polirati ali nemaš kaj jer je onda ispod mjere....
A i sam proizvod je odljevak dok bi u praksi trebal biti otkivak.... nije ni čudo da je jeftiniji nego da se stara radilica brusi. A dokle če iči bumo vidli kroz neko vreme.
Da si ti mislil mogel si mu svoj stroj prodati, a ne sudjelovati u prodaji stroja koji treba usavršavanje i doraduMa ja sam to mislio dati budućem tokaru, ali još nije stroj pustio u rad jer mu na stroju lijeva noga "bježi" 4 desete pa dok to ne sredi
Ma ja se slažem sa svim kaj si ti napisal, a naročito u pogledu zarade. Zato sam tam još na početku napisal da takva radilica u nas košta 1 000 kuna, a strojna obrada one koja je u traktoru otprilike isto toliko.Da znam video sam da si skoro slikao u kutiji takvu radilica, ali nisam to napominjao, Ti proizvodi su na minimalno zadovoljavajuće, ali ipak zadovoljavajuće..
Nema veze što se navoj mjeri vijkom, jer pravo merenje i ide kontrolnik navoj za rupe (matice) sa dva šablone IDE -NE IDE. Dali jo ono običan vijak il njihov kontrolnik. O ovome sa može mnogo pričat, samo iz kog ugla se gleda, ja sam pogledao iz ugla da to nije očajno odnosno to je tehnologija koja podmiruje svjetsko tržište. I u mom okruženju sa prave dijelovi za audija i volvaa ko , kupi auto to je vrh, a nema pojma gde je šta napravljeno i kako.U polovini automobila su ovakve radilice, kupite jeftino snimite rengen i kako prodaje. Svjetske firme koje imaju najsavremeniji tehnologiju i mašine top 1, polako smanjuju obim proizvodnje i sele ih u zemlje trećeg reda je tamo je sve jeftinije mnogo i razlika u zaradi je ogromna, a zarada im je na prvom mjestu.
Moj ima preveč lifta, tu, tam, ondje, ovdje pa bi još ja moral platitiDa si ti mislil mogel si mu svoj stroj prodati, a ne sudjelovati u prodaji stroja koji treba usavršavanje i doradu