• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,566
Brat od mog pokojnog djeda je ovako govorio:"dok netko gradi kuću idi i pomozi koliko god možeš više pruži mu dnevnicu dvije tri,i pet ako možeš,ako ne možeš onda mu podaj u financijskoj vrijednosti tri majstorske dnevnice, a kad netko ruši kuću e onda svaki dan ajde i nemoj kasniti budi na radilištu prije nego se gazda ustane"
Ovo o rušenju je simbolički rečeno, hoće se reći ako netko ne vodi računa o domaćinstvu.

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
10,221
A kak sam ja krenul sa kućom? :unsure:
Najprije mozgal o rasporedu, orijentaciji i veličini prostorija.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,044
Ja fala Bogu nemam brige sa sakupljanjem ekipe za bilo kakvu pomoč.
Nedavno mi se i jedan forumaš ponudil za pomoč kod betonaže, prepoznače se koji je ;). Sad da krenem zvati za nedelju ekipu imam ih da nemreš na prste nabrojati.

Znam...doživljavam to od susjeda skoro svaki dan :(

Ovo mi baš nije jasno, kaj se to u tvom kraju dogodilo, a zračne linije smo samo koji kilometar udaljeni?
Ja kad sam kuču delal iz tvog kraja je bil Drista, Matič, Črni, Dumbič, Klepec, Žuti, Ferko, Niks, Erži, Pop, a možda i još koji kojeg sam zaboravil. I danas da ih zovem večina sa spiska bi se odazvala ;)

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Ja fala Bogu nemam brige sa sakupljanjem ekipe za bilo kakvu pomoč.
Nedavno mi se i jedan forumaš ponudil za pomoč kod betonaže, prepoznače se koji je ;). Sad da krenem zvati za nedelju ekipu imam ih da nemreš na prste nabrojati.

Ovo mi baš nije jasno, kaj se to u tvom kraju dogodilo, a zračne linije smo samo koji kilometar udaljeni?
Ja kad sam kuču delal iz tvog kraja je bil Drista, Matič, Črni, Dumbič, Klepec, Žuti, Ferko, Niks, Erži, Pop, a možda i još koji kojeg sam zaboravil. I danas da ih zovem večina sa spiska bi se odazvala ;)
Kak sam pomažeš drugima tak i tebi pomažeju drugi.Susedima treba prije pomoći nek sebi.
Naravno sa rukama a ne jezikom.

Posljednje uređivanje od moderatora:

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,111
Ovo što su opisali @MUHA i @Kapetan_broda_Kupljenec mogu samo potvrditi. Mnogo mi je tuđih štagljeva, garaža i dvorišta nekad bilo radiona. Mnogi su mi od tih ljudi pomagali dok smo imali naše građevinske radove, bez naknade. Mi smo se trudili da svi ti kod nas dobro jedu i popiju i to je bio naš trošak za njih. Hvala im svima.

Da nadopunim i malo drugi dio rasprave, o dopisu našeg župnika, povodom Božića. Važno je znati da je nedavno došao k nama na službu, odmah je otpustio zvonara. Obrazložio je to riječima s oltara: njemu ne treba zvonar, on nema problema s tim da uključi prekidač električnog zvona dok bude trebalo. Odmah je uveo za njega "neradni utorak". Uskoro je postavio i jednu gospođu za zvonara! Sada je u letku napisao da trebamo zvonaru/zvonarici darovati po obitelji 10 EUR-a, a orguljašu 5 EUR-a. To je nekakvo povećanje naknade od 100%.
Ako se ne varam Vlada je digla penzije manje od 7%, mnogo je naših ljudi na minimalcu.
Za kraj, blagoslov kuća kod nas prima cca 900 obitelji.
Dok su naša djeca bila turbo aktivna u crkvi, bili su besplatni orguljaši, pjevači, ludo su se u crkvi zabavljali poslije službenog dijela. Sve ih je rastjerao neshvatljiv pristup prema njima, tada novo došlog župnika.
Moj je otac s prijateljima izgradio našu crkvu od nule, razumio se u zidariju. Sada ne ide u nju, ljuti ga sve to i ostaje doma na misi uz TV. Ljepše nam je bilo dok nam je crkva bila bivša staja, štala. Bila je to naša prva, draga crkva i tadašnji župnik. Pokojni je, svi ga se zauvijek rado sjetimo.
Ovo što nam danas rade od vrha crkve, do mnogih lokalnih župnika je sve samo ne Crkva za narod.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,862
Ja fala Bogu nemam brige sa sakupljanjem ekipe za bilo kakvu pomoč...
Trebaju te, eto zato ;)

...
Dogodilo se to da sam dobar dok njima nekaj treba, a dok meni treba onda su "zaposleni".

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,044
Ovo što su opisali @MUHA i @Kapetan_broda_Kupljenec mogu samo potvrditi. Mnogo mi je tuđih štagljeva, garaža i dvorišta nekad bilo radiona. Mnogi su mi od tih ljudi pomagali dok smo imali naše građevinske radove, bez naknade. Mi smo se trudili da svi ti kod nas dobro jedu i popiju i to je bio naš trošak za njih. Hvala im svima.
Tak je i pri meni bilo, neki su zaboravili, ali večina pravih ljudi nije.
A takav sam i sam, loše pamtim, ali dobro ne zaboravljam (y)

Trebaju te, eto zato
Ima i tu istine, ali kak sam gore napisal.....

Dogodilo se to da sam dobar dok njima nekaj treba, a dok meni treba onda su "zaposleni"
Odi onih gore kaj sam spomenul večina bu našla vremena za mene, a i ja za njih. Bilo savjetom, bilo alatom, bilo rukama

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,111
Da ne budem dosadan privatnim.
Još uvijek mi se dogodi da hodam za svojim poslom po gradu sa suprugom, pa nas prestetne netko i navali u srdačan razgovor. I izlane nešto kao, znaš da si mi prije 7 let složil anlaser, još na vek vužiže kaj metak, a znaš da ga tiram po cijele dane.
Moja supruga skoro redovito zakoluta očima, valjda si misli: baš si bedak, pa mogel si tak složiti da ti se vrne za 3 ili 4 lete, a ne kaj se fali da i nakon 7 let još veselo ide 🙃.
PS
Da ne bi netko na temelju mojeg prijašnjeg osvrta pomislio da ja imam, neznanje, predrasude ili probleme s Crkvom. Smatram da smo jedna normalna obitelj, koja čak i izvršava sve očekivane godišnje, financijske obaveze. Za razliku od mnogih jako glasnih i masnih... Nemam s tim problema, znati da i u crkvi postoje realni troškovi svega. Poštuje nas radi našeg življenja i postupaka i svaki naš župnik, jedino sebi uzimam za pravo primijetiti i ono što ne valja. Takav sam...

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,203
U jednoj ruci krunica, u drugoj ručica hidraulike da kočim paletarom ako krene klizati. Prva spora i polako nizbrdo.

Bome kod mene potoci cure niz brdo. Dugo nije bilo ovako mokro.
IMG_20221221_141901.jpg

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,456
Na koju foru su poskupili borići za Božić?
Kakve su oni troškove imali kad su morali dizat cijene? Nema borića ispod 1000 kuna, a lani je bil po 500 do 600kuna.
Kvaka ti je u tome kaj ti većina tih što prodaju po 500 - 600 kuna, kupuje od ekipe kaj ih sadi i prodaje po 50 - 100 - 200 ovisno od vrste i veličine bora i to je na placu većinom...
Dok poplatiš troškove placa i jos kakve dadžbine ak imaju možda i imaju razloga stavit cijenu od 500 kuna, ne znam.
Ko god prodaje iz prve ruke(znači da ih on sam sadi) provjereno znam da cijene idu od 100 do 300 kuna ovisno od veličine i vrste, normalno govorim o lijepim gustim borovima.

Posljednje uređivanje:

mladenko

Iskusan lik
Tu od
27 Sij 2011
Poruka
1,329
Evo clanak o borovima. Ovo je ujedno i moj susjed kojeg ne poznam... bio i u plodovima a sad iskace iz novina. Vrijedni ljudi, imaju svoje parcele s borovima, i to dosta... pa sad stvorite neko misljenje.

Ja sam posadio na njivama koje mi nisu u interesu cca 2000 borova i da budem iskren nisam se bas brinuo o njima, jednom godisnje pokosio i prodao sam sve odjednom po 35 kn. Bilo je nekih ajmo reci 1300 borova koji su zadovoljavali kriterije za prodaju. Ostali su bezvezni.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,203
Um caruje, snaga klade valja...

E taj bome nije 3 police širine 270 ugurao u rupu 269 🤣🤣🤣🤣🤣...

Malo molitve, malo čekića i puno sile 🤣🤣🤣🤣
IMG_20221221_193101.jpg IMG_20221221_193112.jpg IMG_20221221_193106.jpg

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh