vlč.puknuti
Iskusan lik
- Tu od
- 14 Svi 2008
- Poruka
- 23,636
Kod mene nikad nije drugi ni korišten..a vinograda više nema ..hm..možda ga zato i nema..xd
Nemam ga odakle proizvesti brate, uopste se ne razumijem u kreč koji je gaseni a koji nije. Ovamo ima u dzakove da se kupi kreč, e sad ne znam je li to gaseni ili ja treba nesto da ugasim 🤣🤣🤣🤣Bitno je da je vapno svježe, a najbolje je gašeno vapno koje doma proizvedeš.
Možda da spomenem kako to vapno treba otopiti u vodi i fitrirati na fino sito ..finoča sita ovisi o dizi na šprici..Drustvo imam jedno pitanjce... Zanima me za pravljenje bordovske čorbe mijesanje plavog kamena i kreča. Konkretno me interesuje da li moze da se koristi krec onaj sto se kupuje u dzakovima na stovaristima?
Znam, a najvjerojatnije ni iz čega.... kod nas se nekad kopal kamen koji se pekel....Nemam ga odakle proizvesti brate, uopste se ne razumijem u kreč koji je gaseni a koji nije. Ovamo ima u dzakove da se kupi kreč, e sad ne znam je li to gaseni ili ja treba nesto da ugasim 🤣🤣🤣🤣
Vidio di što su forumaši odgovorili, ja budem još malo dopisao.Drustvo imam jedno pitanjce... Zanima me za pravljenje bordovske čorbe mijesanje plavog kamena i kreča. Konkretno me interesuje da li moze da se koristi krec onaj sto se kupuje u dzakovima na stovaristima?
DaDa li govorimo o vapnu u vrečama koje se koristi u građevini?
Moje upute su to vapno.Da
Reži 🤭🛠️Da sijecem materijal u petak ili ne 😁