• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
2,000
Imam ja magisterij, pa znam delati do 2-3 ujutro..... I to posel koji nema veze sa strukom
Ima nas više takvih, doduše ne radim do 2-3 ujutro, posao u mojoj struci je bilo teško naći, nažalost takva su danas vremena, na kraju mogu biti i sretan što zarađujem, kad pogledam oko sebe koliko ljudi je bez posla, a kaj se tiče diplome, ne treba nikada žaliti za tim, papir bude ostao za sva vremena i nikad ne znaš, možda ti danas sutra zatreba.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Tak je, ja napeimjer nemam nikakve škole, imam dva razreda pučke škole, 3 osnovne, 1 razred srednje, pa nekaj malo faxa, i kad pogledam imam sve a nemam niš 🙂

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
2,000
Najvažnije je da znaš ti svoj posao, na kraju krajeva kad pogledaš, dobro je imati podlogu i poznavati teoriju, no praksa čini radnika. Kad ti stekneš određeno iskustvo i znaš rješavati "sitnice" koje drugi recimo ne znaju.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Dok normalani ljudi doma glade žene po riti, obični fizički radnik mora delat.
Al to je tak kad nemaš škole, nemaš fakulteta, nemaš magisterij, nemaš doktorat, ili neznam kaj.
Nisi neki inžinjer, nisi direktor,već si OFR.
Stari mi je uvjek trubil da moram u školu, a meni bilo ljepše oko škole.
Još malo pa doma spat.
A što bi mi rekli kaj radimo u 3 smjene :unsure: ;)

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,491
Spavanje na poslu u trećoj smjeni.
Dok se je radila treća smjena u autotransportu, radnici dođu obave svoj posao do 1 - 2 sata ujutro i nakon toga svatko se uvuče negdje i do 5:30h odspava, tad dolazi prva smjena, ide se kući odspava još sat dva vremena, i ima cijeli dan ispred sebe za svoje potrebe.
Jednom prilikom direktor se malo zapio u gradu s društvom, a imao je opasnu ženu, i ne ode kući da nebi bilo vike, već dođe u firmu izvršiti kontrolu, i naravno prvi na kojeg je naišao je spavao, e sad je tu već nastala trka, a jedan moj kolega otvori oči, i odmah ih zatvori, priđe k njemu direktor i reče :"Marko spavaš"
A ovaj će njemu :"ne spavam"
direktor se izviče :"kako ne spavaš, ja sam te vidio"
tad mu moj kolega odgovori, a poznavao ga je jako dobro :"ne spavam, nego neću da te vidim u dvi ure ujutro, vi ste pijani, i niste smijeli ići kući ženi, pa ste došli nas ovdje zajebavati"

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,954
Jučer sam vratio suprugu od sestrične anlaser od IMT 540 traktora.
(Zvao me prije par dana i rekao mi da mu anlaser jedva okreče motor i traktor teško pali, a ima novi akumulator, star nepunih tjedan dana. Bio sam tamo i mjerio na traktoru napon, u stanju mirovanja je bio 13,6 V, a za vrijeme startovanja / rada anlasera je padao na malo iznad 7 V, te se motor jedva okretao. Demontirao je taj anlaser i donio ga je k meni u garažu, da ga probam "popraviti".)
Nakon rastavljanja anlaser je iznutra izgledao ovako:
IMG_20210912_110927.jpg
Sve puno bakreno-grafitne prašine, a puškice (pikse) / klizni ležajevi suhi kao barut.
IMG_20210912_110938.jpg
Sve sam to čistio samo s komprimiranim zrakom, jer bi pranje predugo trajalo. Bio sam zamazan i crn kao dimnjačar.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Eee da ja bar mogu. Meni proizvodnja radi kak po danu tak I po noći. Neznam jel sam u 8 godina možda na stolcu dremnul sve skupa 5 sati sve te godine😅
A znam, sve zavisi od posla do posla, od prijatelja stari dela već 30 i nekaj let noćne, i veli čim dojde na posel odma ide spat, a kad zaspi ujutro još si piše par vur prekovremeni 🤭nebi mjenjal posel za niš na svetu.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,954
Poslije čiščenja naslaga malo sam se pozabavio mjerenjima i ispitivanjima izolacije i td.:
IMG_20210912_112418.jpg
Na ispitivanju na "vindukbriferu" nije bilo pokazatelja kvara, odmah mi se raspoloženje popravilo ;).
IMG_20210912_112423.jpg
No bakrenografitna prašina je rušila otpor na svega par ohma i previše dobro vodila "lutajuče struje". Nakon temeljitog čišćenja otpor se podigao na 40 megaoma i beskonačno i ja presretan. Tek tada sam još malo očistio između lamela rotora, sve podmazao i sastavio. Proba je bila u garaži s akumulatorom od osobnog automobila, "radio je bešumno - a kao metak".

Dobio sam povratnu informaciju da poslije montaže ovako tretiranog anlasera, traktor pali kao mina.

Pouka bi bila, da i anlasere treba povremeno preventivno otvoriti, pa pregledati, očistiti, podmazati, podesiti; budu nam zahvalni...

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh