• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

staffmen

B

BAGERISTA

Guest
Onako sa slike,,,,,,,,,,počeja gledat,,,,bio bi reko da je,,,,,,,,,,,,,ima ih kum od maloga,,,,,,,,,i kaže da je odličan za lov,,,a i on je viječito u korenici u lovu,,tako da su s njim stalno...

Kako radi,,jesi zadovoljan..

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
to stafii,i jel položila kuja ispit,ja mislim da jeste,kod njih nema greške,psi su oštri ko britva.

a vidi ovo:

S

staffmen

Guest
nisam ja isao sa svojom nazalost.
Ovo je pas od jednog kolege.
Nisam ju vodio jer mi se nije pokazala nesto prije tjedan dana na treningu.
Prosle godine je bila super. Nasla svinju za 30 sekundi, oblajavala 8 minuta i stala, dosla do mene. Po pravilu treba 10min. Ali kaj da ti velim. Prosla su ukupno 4 psa. vepar je bio cijelo vrijeme na misjestu i psima jednostavno nezanimljiv. Moja krmaca sto je domaca svinja je opasnija od njega.
Al to je bio ispit za titulu CACT i pravila su stroga.

ove godine je to bila smao utakmica gdje su svi psi u istoj skupini i rpravila nisu tolko stroga dovoljno je da pas pokaze volu za svinjom.
Tak da to bi prosao bez problema. Al meni to ne predstavlja nesto jer nisam lovac pa mi taj ispit ubiti i netreba.
Al bit ce na jesen opet. Onda cu ic.:supz:

I zamisli, dodem doma, pustim ju iz boksa i ona ravo na krmacu moju doma i ne pusta ju... I tek onda si mislim "a jesam budala kaj ju nisam uzeo", prosao bi sigurno jer prolazili su i psi koji nisu bas bili zainteresirani za svinju.

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
nisam ja isao sa svojom nazalost.
Ovo je pas od jednog kolege.
Nisam ju vodio jer mi se nije pokazala nesto prije tjedan dana na treningu.
Prosle godine je bila super. Nasla svinju za 30 sekundi, oblajavala 8 minuta i stala, dosla do mene. Po pravilu treba 10min. Ali kaj da ti velim. Prosla su ukupno 4 psa. vepar je bio cijelo vrijeme na misjestu i psima jednostavno nezanimljiv. Moja krmaca sto je domaca svinja je opasnija od njega.
Al to je bio ispit za titulu CACT i pravila su stroga.

ove godine je to bila smao utakmica gdje su svi psi u istoj skupini i rpravila nisu tolko stroga dovoljno je da pas pokaze volu za svinjom.
Tak da to bi prosao bez problema. Al meni to ne predstavlja nesto jer nisam lovac pa mi taj ispit ubiti i netreba.
Al bit ce na jesen opet. Onda cu ic.:supz:

I zamisli, dodem doma, pustim ju iz boksa i ona ravo na krmacu moju doma i ne pusta ju... I tek onda si mislim "a jesam budala kaj ju nisam uzeo", prosao bi sigurno jer prolazili su i psi koji nisu bas bili zainteresirani za svinju.

sve je do vježbe,jer talent je i kod pasa oko 20 % ostalo je mukotrpan rad.

S

staffmen

Guest
istina je to kaj velis.
ja sam napravil gresku kaj su mi svinje 5m od boksa i ona je naucena na njih.
Prosle godine kad je bil ispit svinaj nije bilo pa nije znala za to. Zato je i bila nabrusena na njih i radila je odlicno.
A sad kad doslovno spava uz nih i gled aih celi dan to polako popiusta.
Al skuzio sma ja da se to da popravit. Dovoljno je da ju malo okurazim i potaknem i vec je svinjama oko nogu.

Da je blesava i da nema taj nagon nebi nis rekao. Al rezultati na treninzima i IPO ispitu su mi pokazatelji da ona super radi tak da je to meni najvaznije i zanm da moze to.

Eto sad sljedi ogradivanje svinja sa limenim plocama da se vise ne gledaju. Jer dolazi mi najvjerojatnije jos jedan pas za koji mjesec pa da od malena "ne pozna " svinje.

S

staffmen

Guest
ovo se ne viđa svaki dan!

evo malo nesvakidasnjih poslova.

Vadili smo camac iz jezera. Treba postrugat alge s dna i malo ga ocistit i oprat.
inace kopcim prikolicu od camca na prikolicu od mtk-a, ali onda sam dugacak oko 10 metara i uzasno je tesko vozit se po uskim puticima jer nema bas mjesta za manevriranje, tj najveci problem je skretanje.
Tak da ovaj put je nastupila "skracena verzija" -camac direkt na mtk.

Jucer mi je kamion dofuro grede za nadstresnicu, pa ih je istovario ispred kuce.
Trebalo ih je odnjet iza kuce, al da se ne mucimo malo smo si olaksali....
Ovo bi bil tzv "oversize load" :p:p

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,907
Trebalo ih je odnjet iza kuce, al da se ne mucimo malo smo si olaksali....
Ovo bi bil tzv "oversize load" :p:p[/IMG][/URL]

treba se snaći....:mrgreen:

S

staffmen

Guest
evo skupilio se malo materijala. Makar posla ima skoro stalno al ne dokumentiram sve kaj radim...8)

Pocela je sezona košnje...
Evo malo slika.

Mehanizacija spremna :)

Kosio sam doma pa u vocnjaku, a izgleda i da cu kositi kompletnu obalu od jednog kanala tu kod nas. Osusit cemo topa bude posluzilo za naštrajit svinjama i ostalim zivinama....kaj na dve, kaj na 4 noge.

Posto je ralacija do vocnjaka svega 2km, a guma na IMT-u mi je u to vrijeme bila skroz poderana, prikolicu sam pripasao na auto.
...jedva ju je povuko :D hehehe

Dofuro sam si i nesto sijena od susjeda jednog. On pokosio pa htio zapalit, a steta toga.

Skoro sam se prevrno na tom bregu. Stari moro stat na blatobran s kontra strane dok sam se spusto.....nije ni cudo kad je bil OVAKO natovaren ->

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
i nije stalo još malo, a ? :finga:
sječam se kad smo mi tako vozili dok smo još pajceke hranili, sa Hondom F600, MIO STANDARD, Osijek...

nabi kolce u prikolicu da bude duža, i deri!! čak je i žrt išal na vrh...
sva sreča pa nije bilo uzbrdice jer bi se sve prekipalo :lol:

S

staffmen

Guest
i nije stalo još malo, a ? :finga:
sječam se kad smo mi tako vozili dok smo još pajceke hranili, sa Hondom F600, MIO STANDARD, Osijek...

nabi kolce u prikolicu da bude duža, i deri!! čak je i žrt išal na vrh...
sva sreča pa nije bilo uzbrdice jer bi se sve prekipalo :lol:

Metnul sam dole po podu daske koje su jos pol metra duže od prikolice, i otvoril zadnju stranicu i zavezal ju u ravnini s podom. Kolko god su ove boce stranice duge tolko su i daske na podu.
Vise definitivno ne stane. Da namecem jos vise prema iza dizalo bi prvi kraj u zrak jer je ovo bilo konstantno gaženo.
Nije žrt...grablje i rogle su al ajde moze se rec....htel sam ja starog bacit gore ona ima 110kg al se nije dal:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Sva trava s ovog brega je na odjednom odfurana. Nije neki teret al je grdo ic po cesti jer nis ne vidim iza sebe.
A moram stalno po glavnoj cesti vozit.

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
Nije žrt...grablje i rogle su al ajde moze se rec....htel sam ja starog bacit gore ona ima 110kg al se nije dal:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

hehehe, vrag zna zakaj se ni dal gore :rolfer:
dobro je kad sve dobro prođe, a kaj ti nije bolje na dva put, pa dva put popiš gemišt sa susedom :)

S

staffmen

Guest
ma jebate, jos sam si i grabit sam moral....hhahah
ma ja sam dosel potajice...dok je sused odmaral :mrgreen:
Tak da nis od gemista.
Bez brige nadoknadil sam na vikend....i to tak da drugi dan nisam bil sposoban otic po jos jednu turu:madmana:

S

staffmen

Guest
zamrla mi tema, pa da ju malo ozvim.
Radovi su u punom jeku, samo ja uvijek zaboravim slikat to.
Napravil se kokosinjac, ograda, natkrili svinjci....od silnog posla jedva da dodem na forum :rolleyess: -a i skola je tu uz sve to.

Evo nesto malo...
Spremalo se sijeno za konja. Bilo je zaje...cije s ovom malom prikolicom al ajde spremila se trava prije kise.
Na imt-u mis e poderala guma, pa sam ju promjenio, al odma nakon toga se je pokvaril, pa nisam s njim vozio.

Ko kak sam reko, uspel mi se pokvarit 2 puta u dva dana:mrgreen:
Struja ga mucila. Al eto slozil sam to odma.
Sva sreca imam rezervne platine i kondenzator u pripremi...
Jel vidi neko dodatnu opremu?? :))

Ovo je na ler gasu...
Po noci se vidi odlicno, najbolje svjetlo do sad.
Sad kolko dugo bude trajalo....vjerojatno ko i svako do sada- dok ga ne potrgam.

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
KIKLOP !! :rolfer: :rolfer:

odlično rješenje, samo provjeri da li zasljepljuje vozače is suprotnog smijera, da te ne bi kakav šlepar pokupil...

S

staffmen

Guest
hhahaha bogme bas ko kiklop izgleda s ovim jednim "okom"

Ma nece ih zasljepit, usmjerio sam ga ja dole.... znas ono elektronsko podesavanje, u danasnje vreme je to cisto normalno cak i na frezi :weedman::rolleyess: ....sala. Jos uvjek treba kljuuc i serafciger da bi ga nariktal, al polako nikad se nezna...;)

B

BAGERISTA

Guest
Nema,,,,sad imaš rasvijetu,,,,za poj i u maglu......:mrgreen::mrgreen:

G

GROF

Guest
., sretan TI rodjendan! ...

., prijatelju moj forumski!, sretan TI tvoj rodjendan, živi i uživaj u najboljim godinama života svog! ... :supz: ...

., p.s., predivne slikice iz tvoji razno - razni akcij oko i na poljoprivredi., vidimo se uskoro na nekoj cugi?, tvoj buraz obećal je obilo častit za neke "velike" stvari!??? ... ., to se onda ne propušća.- ... :heart: ...

., aj Bog!, čitamo - pišemo se ... lp

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
kolega sretan rođendan i samo laganini,svega za dosta a zdravlja koliko treba:partyman::partyman::partyman:

Na vrh