Šalite se ???A da se ugradi kotač naprijed za podešavanje dubine?
Slažem se. Jedino da mi je plivajući položaj preosjetljiv ( kopčanje toplinga na traktor ), i kad uđem u brazdu, da mi on digne zadnju brazdu ....Pusti topling, hidraulikom traktora ogranicavas dubinu, ako je sve u redu topling bi mogao biti i labav
To Vam je tzv. kopirni kotač, i u biti je nepotreban kod pluga sa dvije brazde, i kod traktora sa finom hidraulikom. Treba kod starih traktora npr. Rakovica. Taj kotač je na zadnjoj brazdi, a ne na prednjoj. Ja iskreno nisam vidio kotač na prednjoj brazdi. A taj plug, da me krivo ne shvatite, on Vam je samo da imate plug ...Zbog čega bi se šalio? Pa nije to nikakva izmišljotina, pa puno plugova to ima. Evo jedan bez veze primjer Dubinski tocak za plug ili ovaj Plug dvobrazdni 14 COLA - Novo - Masivan - Sa kotačem !
Imam, probao sam na sve položaje. Može dići ... Prednja brazda prva ulazi u zemlju, nastaje otpor prednje brazde, i on automatski prenosi silu na toplinger, koji ga " skrati ", i zadnja ide pliće ....Ne moze ti dici zadnju brazdu ako ti je toliko topling raspusten, valjda po nekoj fizici kako dizes poluge tako se valjda prva brazda podize u zrak, prevelik zahvat stoposto.
Na koliko ti je potenciometar za plivajuci polozaj? Ako ga imas
Probajte spustiti plug na zemlju, i raskopčati toplinger. Plug će se zabiti prednjom brazdom u zemlju, a zadnja će biti u zraku ...Imam, probao sam na sve položaje. Može dići ... Prednja brazda prva ulazi u zemlju, nastaje otpor prednje brazde, i on automatski prenosi silu na toplinger, koji ga " skrati ", i zadnja ide pliće ....
Pa nije ni meni, ali tako jedino mogu orati !!!! Zato sam i tražio savjet ....Sve to stoji ali očito nešto s tim plugom ne štima, nemojmo se sad hvatati za to da li je naprijed, nazad ,pet centimetara simo ili tamo kotač, dosta tih plugova sam ih vidio sa kotačem original naprijed. Da je moj plug ja bi ga stavio i probao jer ovakav položaj pluga meni nije normalan.
Sta ti skrati? Znaci tebi poluge idu gore dole, topling se ne mice nikuda, znaci ako podigne poluge prva brazda ce se prva smanjiti, ako je toliko raspustit topling, a ne zadnja, nesto tu ne stimaImam, probao sam na sve položaje. Može dići ... Prednja brazda prva ulazi u zemlju, nastaje otpor prednje brazde, i on automatski prenosi silu na toplinger, koji ga " skrati ", i zadnja ide pliće ...
Nek zamijeni raonike za početakNisam stručan ali na slici mi izgleda da raonik zadnje brazde ne stoji baš dobro, nije kao na prvoj brazdi. Plug mora biti paralelan sa zemljom, (greda pluga), ako tada nejde u zemlju onda ili raonici nisu dobri ili je plug nekako pomotan.
gledaj to kao odvojeni problem , riješi jedan po jedanProbao. Samo dobijem duži toplinger, pa ga mogu još izvući, dobijem dublju zadnju brazdu, ali se plug vuče po zemlji ( kad ga dignem )