jeffy
Aktivni član
- Tu od
- 7 Ruj 2010
- Poruka
- 1,433
Kontam, da te pitam....imam orahe visoke 7-10m i povremeno ih prskam sa atomizerom. Relativno su zdravi, kolko orah danas može biti zdrav...lišće palo, a plodova još ima...posebno na vrhu. Ti kažeš da se sa klasičnom prskalicom mogu dosegnuti ti slojevi. Imam ne ispravnu klipnu prskalicu koja čije su karakteristike 20bar i 25l/min. Da li bi se to moglo iskoristiti, odnosno dal treba produživati koplje ili ne za te visine...
Rekao sam ti već da ja kod sebe nemam nikakve pregrade i nikakve cijevi koje bilo šta tjeraju u spremnik, pa podtlak koji nastaje na sapnici izvlači škropivo bez ikakve potrebe za pumpom, čak i dok držim zračnu cijev potpuno okomito.
U mojim prospektima nigdje nije navedeno da se dobavna količina išta mijenja sa pumpom ili bez nje...
Evo, to ti je moj stroj, ova crna cijev što se vidi da ide okomito od spremnika služi za rasipavanje i ona kao takva je za blombirana još
http://www.poljoprivredni-forum.com/showthread.php?t=20137&page=4
Je povišeni tlak u spremniku Spremnik ti ima tri otvora, gornji za uljevanje škropiva, onaj dio gdje izlazi škropivo i dno spremnika je otvoreno, zar ne? Tj. ima nešto dole što ne možeš opisati a izgleda kao duplo dno ili neka membrana
Ova njegova roto pumpa izgleda usisa škropivo i tjera ga u crijevo, ostatak od gustoće škropiva vrati u spremnik. Dobiva veću potrošnju škropiva i veću visinu dometa. Kad bi imao crijevo uštedio bi samo na donjim etažama. No njih i onako mora ošpricati, zato Stihl ni nema u ponudi duža crijeva.
Ja isto rađe ne bi šetao prazan kroz voćnjak Rađe bi za te pare kupio ako se već govori o leđnim atomizerima Cifarellia sa usisom tekučine u spremnik, da ga ne moram skinuti sa leđa i razneo kanistere po voćnjaku kao postaje he he.
I kad to sve sumiraš opet bolje dođe uzeti klipnu pumpu koja ide u visinu do 10 m kao iz šale, spremnik od neke posude, 4 takta motor za tiši rad i ako nemaš motokultivator i prikolicu rađe autom i prikolicom ili ako imaš traktor sa traktorom, nego da leđa na zimi i vjetru trpe, a buka tek he he
Rekao sam ti već da ja kod sebe nemam nikakve pregrade i nikakve cijevi koje bilo šta tjeraju u spremnik, pa podtlak koji nastaje na sapnici izvlači škropivo bez ikakve potrebe za pumpom, čak i dok držim zračnu cijev potpuno okomito.
U mojim prospektima nigdje nije navedeno da se dobavna količina išta mijenja sa pumpom ili bez nje...
Evo, to ti je moj stroj, ova crna cijev što se vidi da ide okomito od spremnika služi za rasipavanje i ona kao takva je za blombirana još
http://www.poljoprivredni-forum.com/showthread.php?t=20137&page=4
Posljednje uređivanje od moderatora: