• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Što se iza brda valja?

Želite li besplatno naučiti kako procijeniti gospodarske programe stranaka?

• Da

Glasova: 31 27.2%
  • Ne

Glasova: 16 14.0%
  • Znam sam procijeniti programe

Glasova: 16 14.0%
  • Ne zanima me

Glasova: 51 44.7%

• Ukupno glasača
    114
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
A zašto se svi boje pokazati za što i koga su glasali? Možda kada nebi bilo takvih "duplih agenata" bi bilo bolje.

Ako si protiv nečega, protiv si i aj bok, ne bojiš se javno nešto reći, ali te jedan kružić svake četvrte ili pete godine toliko opterećuje da si počeo gledati iza ramena da ti netko ne gleda šta si okružio, katastrofa. To kad slušam kod nas u prčiji od 600tinjak ljudi kako se svi trude sakriti za koga su glasali, a zna se kada su prdnuli, a ne za koga glasaju i kako se ponašaju, šta drugo nego se nasmijati.

Jedino ako se manipulira listićima, to je nešto drugo, ali budimo realni lizača HDZa i ekipe je neminovna pogotovo u Slavoniji, tako da bolje da šutimo, jer seremo, a vjerujem da i neki u ovoj temi (možda pišu, a možda samo čitaju) potajno zaokruže HDZ i Vrhovne Vođe s iste liste dok na sva zvona kritiziraju ekipu.

Anušić je dobar primjer kako ušutkati onoga tko kritizira. 🤭😂

Aj pa tako, over and out.

antondj

Dobro znana faca
Tu od
30 Kol 2015
Poruka
733
Zamislite da nema HDZ-a, šta bi ste tek tad radilo. Razvukli bi i opljčkali državu do kraja

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
A zašto se svi boje pokazati za što i koga su glasali? Možda kada nebi bilo takvih "duplih agenata" bi bilo bolje.

Ako si protiv nečega, protiv si i aj bok, ne bojiš se javno nešto reći, ali te jedan kružić svake četvrte ili pete godine toliko opterećuje da si počeo gledati iza ramena da ti netko ne gleda šta si okružio, katastrofa. To kad slušam kod nas u prčiji od 600tinjak ljudi kako se svi trude sakriti za koga su glasali, a zna se kada su prdnuli, a ne za koga glasaju i kako se ponašaju, šta drugo nego se nasmijati.

Jedino ako se manipulira listićima, to je nešto drugo, ali budimo realni lizača HDZa i ekipe je neminovna pogotovo u Slavoniji, tako da bolje da šutimo, jer seremo, a vjerujem da i neki u ovoj temi (možda pišu, a možda samo čitaju) potajno zaokruže HDZ i Vrhovne Vođe s iste liste dok na sva zvona kritiziraju ekipu.

Anušić je dobar primjer kako ušutkati onoga tko kritizira. 🤭😂

Aj pa tako, over and out.
Eto vidiš, nikada ne znaš sa kime i kavima se družiš.
Zato ti je najbolje da si budeš dobar samnom, ja sam već tisuću puta rekla javno jasno i glasno da sam Plenkovićeva glasačica, a i da bude još pikantnije, od osnutka hdz - a sam glasala za hdz osim dva puta. Sa mnom uvijek znaš na čemu si, nema tu - opa braco, nismo znali...... :)

Ali trenutni meritum teme nije političko opredjeljenje niti stranka na vlasti nego kako bi se mogla sprovesti volja naroda a da je ne zdipi i modificira pojedinac - mikro grupa pojedinaca - proizašao iz bilo koje političke stranke i patvori volju naroda, zapravo, kako da narod vlada i sprovodi svoju volju bez postojanja političkih stranaka ili mikro grupa jedinki proizašlih iz društvene zajednice i kako da sve jedinke istoga društva imaju iste prioritete i jedinstveno viđenje načina provođenja istih.
Jer u slučaju i maleckog odstupanja načina sprovođenja od zamišljenog može doći do nezadovoljstva i pobune onih koji se slažu.
Daj svoju ideju i svoje viđenje a da ne podsjeća na socijalizam - u kojem je i opet u ime volje naroda provodila ista mikro grupa sa bosom na čelu kao i u kapitalizmu - i patvori volju dijela društvene zajednice.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
@antondj i @johabica (naknadno mi uletjela) Uz moje poštovanje prema tvojem mišljenju, što misliš o otimanju planinarskih domova, od društava koja su ih držala na životu nekoliko desetljeća, ulagala financijska sredstva, trud i muku, sada im je to oteto?
Što misliš o otimanju bolnica iz domene županija, od onih koji su ih imali na brigi desetljećima?
Što misliš zašto HDZ vlada nije odmah na početku mandata donijela odluku da bude financirala zbrinjavanje VŽ bala otpada, nego sada malo prije novih izbora? Što misliš o stavljanju šape na večinu sporta? Što misliš na INA, HEP slučajeve, brodogradilišta po 1 Kunu, o stoci sidnoga zuba i 2000 bogatih familija?
Ja o tome ne mislim sve najbolje, ja sam dao svoj glas da budemo kao Alpe-Adria. Da postanemo nova Švicarska, a evo u što nas pretvoriše...
PS
Nije baš da se nije maksimalno muljalo izborima od prvoga dana, po Međimurju, Zagorju. Muljalo se muljalo, gdje god se stiglo i moglo. Dalje manje poznam...

Posljednje uređivanje:

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,717
Svatko ima pravo da glasa za koga hoće i to pravo mu nitko ne može oduzeti. Problem je što polovica glasača ne izlazi na izbore i onda se bune tko je na vlasti. Odlučuje otprilike četvrtina izašlih glasača na biranje. O aferama ne bih. To slušamo svaki dan, ali ispada da to nije tema o kojoj bi trebalo raspravljati i za što bi netko trebao snositi odgovornost. Po staroj sve će to narod platiti, a narod ima kratko pamćenje pa nema bojazni na izborima. Siguran sam u jedno da većina branitelja smatra da se nisu borili za ovo kaj danas imamo. Ali budući da je ovo politika, a na forumu nema mjesta za nju, prestajem sa daljnjim komentarima.

antondj

Dobro znana faca
Tu od
30 Kol 2015
Poruka
733
Sto se tice zbrinjavanja otpada, dosta privatnih tvrtki skladisti i naplacuje, godinama uzvmu veliki novac, kapacitete 10 puta premasili i kad nastane problem traze pomoc od države, znaci na teret građana. Sto se tice planinarskih domova, neki su za 5, udruga ih dobro odrzava dok su neki katastrofa. Opet to ovisi o ljudima, ne o sustavu

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,536
Zamislite da nema HDZ-a, šta bi ste tek tad radilo. Razvukli bi i opljčkali državu do kraja
Ti to hočeš reči da HDZ sprečava pljačku države 🤔
Bilo ko da dojde na vlast,isto bu. Z jednim i jedinim razlogom. Niko nebu vrnul kaj su fkrali,a za krasti se više nema bog zna kaj.
Sve vrijedno je ZNA SE

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
"-'Ko nas bre zavadi?"

I eto tek tako, sitan čovjek krene u borbu za neki ku*ac o kojem ili ne zna ništa, ili tek ono što mu se kaže.

Pa tako i sada kreće najezda glasača ove ili one stranke u obranu, a niti ih je tko pitao, niti tražio, niti napao da bi imali takvu reakciju, ali ne kaže se džabe da se u osinje gnijezdo ne dira. 🤭🤭😂

A ujedno čestitam svima prisutnima jer ste pokazali u ovom malenom eksperimentu s jednim postom oko glasanja, da ljudima ne treba puno da se pokrene lavina reakcija i prijepor oko politike, a takve Vas baš i trebaju te stranke, bez jasnog cilja, srljate u obranu nekoga koga boli k za Vas. 👏🏻👏🏻👏🏻

@johabica
Krivo isčitano, ali svi mi čitamo i vidimo ono što nam paše. Nemam ja ništa protiv nikoga, ponajmanje tko glasa za koju stranku, samo ne shvaćam jedinke koje glume da su anti ovo ili ono, a zapravo su MiC politikanti.

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
Šonje također predviđa oguću recesiju:

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,618
Evo malo copy-paste sa srpskog foruma. Oni koji ne znaju čitati čirilicu, a zanima ih što piše, mogu si pomoći ovdje.

U planu je da zabrane upotrebu svih, baš svih pesticida (insekticidi, fungicidi, herbicidi). To samo EU planira, a mi sledimo njih.

Прелазимо у домен политике али баш у овоме се види колико је ЕУ бирократска, бесмислена творевина која ради сама против себе и у коју не треба ни да уђемо ни да следимо.

Забраниш одређене хербициде да се код тебе користе, али не забраниш увоз хране из земаља где тај хербицид није забрањен!? Па како ћеш остати конкурентан??? Исто тако са ГМО производима. Или причаш о климатским променама, како су краве највећи загађивачи, пошумљавању... а онда купујеш храну из Бразила која је добијена масовном сечом шума које су за планету много пута корисније од свих шума које ће икад израсти код тебе, или управо од тих истих тих крава које си код тебе забранио. Они то не раде само у пољопривреди, то раде и са индустријом. Људи не разумеју да се спроводи потпуна деинструлизација Европе под плаштом спречавања загађивања планете, али се то загађивање спроводи у другим земљама и они и даље купује производе добијене тим загађењем.

Људи који воде Европу су потпуно одсечени од реалности, ушушкани у благодетима које су њихови преци створили потпуно другачијим односом према стварима. Сада полако крцкају те благодети, остављајући за будуће генерације мртав континент који ће други континенти у сваком смислу претећи. Не могу ни да кажем да остављају потомцима, јер бити без потомака је управо још једна бесмислица коју спроводе.

Како је један Немац скоро написао на Твитеру, Европа ће остати ”музеј на отвореном”. А ми и даље живимо у илузији да је садашњи Запад онај исти као од пре неколико деценија.

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
Ovaj ekonomski genije će biti predsjednik Argentine 4 godine, ako ne i manje.
On toliko pojednostavljuje probleme u ekonomiji da je za nevjerovati. Npr. inflacija po njemu nastaje samo jer je previše novca.
Bojim se da ga neki biznismeni ne požele eliminirati prije kraja mandata. Jer Milei će pokazati da se može biti i gore. Uključite prijevod.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh