Nostradurus
Aktivni član
- Tu od
- 13 Lis 2012
- Poruka
- 696
Dragi forumaši zahvaljujem na povjerenju te otvaram zanimljivu temu koja će se direktno ticati vaših života, školovanja, posla, sadašnjosti i budućnosti. Većinom je to makroekonomija i globalna ekonomija koja se preklapa sa politikom koja o tome odlučuje.
Iako, po struci nisam ekonomista već elektrotehničar u protekle 3 godine sam si dao truda i istražio problem dužničke krize i njenog rješenja. A sve sam provjerio matematičkom analizom i računskim tablicama. Preko komentara događaja i vijesti o gospodarskoj politici ću vam ukazivati na mogući razvoj događaja (što je i naslov teme).
Čačić: Sve što se u Hrvatskoj događa podsjeća na gangrenu ili dijabetes
Prava istina je slijedeća: Doktori imaju krivu dijagnozu i pacijenta liječe pogrešnim lijekovima. Bolni rezovi u vidu štednje štete državi i djeluju na pad BDP-a koji sa sobom vuče pad zaposlenosti, smanjenje punjenje proračuna. Zbog toga će slijedeće godine biti još gore i morati će se provoditi daljnja štednja. Najavljene investicije će zaposliti mali broj ljudi i neće imati nikakav utjecaj na zapošljavanje.
Za početak vam nisam rekao ništa što niste sami predosjećali, ali tema je široka i bitna za sve građane Hrvatske. Na sva pitanja ću rado odgovoriti.
Iako, po struci nisam ekonomista već elektrotehničar u protekle 3 godine sam si dao truda i istražio problem dužničke krize i njenog rješenja. A sve sam provjerio matematičkom analizom i računskim tablicama. Preko komentara događaja i vijesti o gospodarskoj politici ću vam ukazivati na mogući razvoj događaja (što je i naslov teme).
Čačić: Sve što se u Hrvatskoj događa podsjeća na gangrenu ili dijabetes
"To ne boli, na prvi pogled možete glumiti da vam nije ništa, a organizam se doslovce raspada", kaže Čačić. Dodaje da se, ako se gangrena, dijabetes ili karcinom ne počnu liječiti pretvarajući se politički da nije ništa, dovodi u situaciju da se mora "izvaditi plućno krilo ili rezati ne samo gležanj nego i cijelu nogu" radi preživljavanja.
"Mi smo sad u fazi kad se više ne može glumiti da možemo proći bez bolnih rezova", kaže potpredsjednik Vlade.
Prava istina je slijedeća: Doktori imaju krivu dijagnozu i pacijenta liječe pogrešnim lijekovima. Bolni rezovi u vidu štednje štete državi i djeluju na pad BDP-a koji sa sobom vuče pad zaposlenosti, smanjenje punjenje proračuna. Zbog toga će slijedeće godine biti još gore i morati će se provoditi daljnja štednja. Najavljene investicije će zaposliti mali broj ljudi i neće imati nikakav utjecaj na zapošljavanje.
Za početak vam nisam rekao ništa što niste sami predosjećali, ali tema je široka i bitna za sve građane Hrvatske. Na sva pitanja ću rado odgovoriti.