• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Štore 402 ulje u mjenjaču?

  • Temu pokrenuo Traktorist_Store
  • Datum prvog posta

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
28,975
U mjenjač po uputama motorno, da je moj ja bi mu trans hidraol natočil, a naročito ako bi imal probleme zbog mješanja ulja radi koroštenja priključaka. Preko maximuma na mjeraču natočiti barem za 2 cm.
Reduktore hipenol do kontrolnog čepa.
 

volvo

Član
Tu od
3 Tra 2016
Poruka
90
Imam pitanje vezano za getribu?!! Jako zuji 3 spora brzina mislim zuje i ostale ali 3 je najbucnija! Kad traktor nije opterećen ne cuje se skoro nista ali uz brdo samo sa traktorom zuji i to jako sreća da nemam kabinu!!! E sad ako neko zna dal bi se kaj poboljšalo sa svim novim ležajevima?! Zupčanici su ok a u getribi transhidrol!!!
 

volvo

Član
Tu od
3 Tra 2016
Poruka
90
Tak si i ja mislim mada su nutra ležajevi jos od Franca Jozefa!!! SSSR oznaka je na njima! Ali kolko primjećujem sve gore ide!!!
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,630
Ti koji su SSSR budu trajali dulje od traktora. Ne mijenjaj ih bez potrebe.
3/6. zuje radi toga jer se zupčanik 3. brzine na piramidi vrti brže od motora, a onda i reduktor. On i čini najveću buku i tu nema pomoći.
Ova getriba prenosi male momente ali pri velikim brzinama zupčanika i zato je jako bučna.
 

Najnoviji postovi

Na vrh