Željko kakaš po štoretu i to još iz prvih serija koji je bil slagan, dakle govorim slagan iz fiatovih dijelova, dok nije nitko još znal okrenuti drepank u Jugi da napravi koju osovinu ili zupčanik te kvalitete.
Dakle, nema boljih štorkana od prvih, svi su ostali bili lošije kvalitete jer je FIAT u prvim serijama nadziral slaganje itd. jer je to bila kooperacija a ne kopiranje kak je Tomo Vinković kopiral pa modificiral nacrte pasqualija.
Jedino tko ima pravo je ZJ. Da, slovenci su proizvodili 420DT za Fiat i sve je išlo s njihovim najljenicama knjigama, prijevodima, itd. kupil ga je recimo moj susjed i znam u detalje. A frajer mislil kak su ga dopeljali iz Italije :icon_super:
I štore je stal na žulj IMT-u, a ne IMR-u od kojih je motore kupoval za seriju 502/504/902/904, praf je ZJ rekal.
Ja vam pričam svjedočenje ljudi iz tvornice koji su bili od radnika do rukovodećih pozicija. 1984 je došla delegacija političara iz Beograda gdje je bilo odlučeno da se tvornica gasi. jedva su spasili ljevaonicu koja i danas vrlo uspješno osluje, možete sami provjeriti...
1985. godine se ugasila tvornica, u međuvremenu su omogućili masovnu krađu kako bi okrivili kolektiv i radnike da su time uništili tvornicu.
I štore se čekal između 6 i 12 mjeseci ako niste znali... bilo ih je kod mene dosta novih kupljeno. uostalom, motorizacija je bila strašna u to vrijeme, čekalo se i na zastave 101/čekičare stara pazova/tomo vinkoviće itd.
Moj je otac recimo čekal Tomo vinkovića 732 kojeg je kupio novog od 2. mjeseca 1986 do 1. mjeseca 1987. Susjed fasader je čekal zastavu 101 6 mjeseci isto 1987 kad nam je delal fasadu... ma svega se sjećam....
Muha u pravu si da su ljudi masno voljeli plaćati još u ono vrijeme recimo za Fendta, Steyer-a itd.... i nisu htjeli čuti za domaći proizvod.
Ja osobno znam magare koje je išlo kupiti radije rabljenu Agriju 6000 u Njemačku za 40% skuplju cijenu nego da kod nas kupi IMT 506 koji je identičan u dlaku...
ZJ imaš pravo da su to isti mostovi, jedan kod mene je ugrađival prednji most na torpeda sa zadnjom vućom (koji mu je maznul rođo u Štoreu na izdisaju). vjerovali ili ne, kompletna prednja vuča s kotačima i svime bila je dopeljana van u komadu za vrijeme gableca i za cijenu gableca....
Kad se samo sjetim kako se drpalo, a mali sam dečec onda bil....
Dobro je ovako malo čuti komentare sa strane, svašta se nauči i sazna...
Mislim da bi bilo dosta o politici, svi znamo kako je funkcionirala bivša Yuga......