• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Štore

• Temu pokrenuo vasso123
  • Datum prvog posta

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
3,342
masu na radiju nemreš razdvojiti od šasije,
Kužim ja tvoje šeme. Ali ti meni objasni ovo citirano. Ja v kabini napravim drvenu škatulu i v nju turim radio. Sa šasijom nema nikakav kontakt,već je minus direkt z aku. Osigurač na plusu more biti na žici ili v osiguračkoj kutiji. Prekineš masu,sve isključuješ a radio ima napon. S plusom ga napojiš odnekud sa stalnim plusom.(npr. sirena,neovisna o bravi) Tak da tvoja teorija da nejde sa dirakt minusom ne drži vodu. Kužim ja kaj si ti mislil. Da bum prek radija na šasiju dobil spoj mase. Napomenul sam da nam štore(šasija) ne treba

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,886
Jebi ga, Zj je imal brži prst :hahah:
A tak kak je ZJ nacrtal se spaja i ona "moja" sklopka kaj sam koji post prije postavil kao ideju za razdvajač.

• Like
Reactions: ZJ

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,491
Deda, tvoja teorija s razdvajanjem mase ne štima.
U tvojoj shemi radio bi sviral i kad je masa otvorena na rastavljaču...jedino nemreš postaviti osigurač od 1/2A jer bude mam izgoril čim vužgeš radio.
Ak deneš 10A, onda to više nije rastavljanje i nema smisla, jer kvar do 10A može uzrokovati požar.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,951
Dobro je, zbog radio štore, skoro je došlo do šore.
Virtualne mislim. 😉🙃

Sve je sad jasno svima, pa čak i meni. 🥂 :ppozdrav:iščem smajlića za coctu, ali toga vraga nebrem najti. 🍷

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,886
Mislim da je
Deda, tvoja teorija s razdvajanjem mase ne štima.
U tvojoj shemi radio bi sviral i kad je masa otvorena na rastavljaču...jedino nemreš postaviti osigurač od 1/2A jer bude mam izgoril čim vužgeš radio.
Ak deneš 10A, onda to više nije rastavljanje i nema smisla, jer kvar do 10A može uzrokovati požar.
A zakaj ne. Isto kak i sa plusom. Zemeš mu plus sklopkom ali mu ostaviš plus žicom preko malog osigurača. Jel tak?
Tak isto i Minus moreš zajebati ;)

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
3,342
ZJ, pa i po tvojoj šemi bu sviral kad plus rastaviš. Ima radija , doduše starijih, sa jednim kontaktom plusa. I gle vraga,svaki radio ima tipku on/off. A osigurači nemaju veze sa direkt minusom.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,491
A tak kak je ZJ nacrtal se spaja i ona "moja" sklopka kaj sam koji post prije postavil kao ideju za razdvajač.
Ajde da se i ti jemput složiš z menom :)

Odustajem...Lije
Sve je sad jasno svima, pa čak i meni
Daj me naj...
Ak tebi ni bilo jasno...ne znam komu bi onda moglo biti (y)

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,951
Nikaj probajte s BAP 3, ja sam se ih naužival na stotine. Nije se pokvarila možda niti jedna...

1000035244.jpg

E sad, da li postoji s špulom 12V iskreno nemam pojma, moje su sve takve "sklopke za masu" bile za napon 24V.

• Like
Reactions: ZJ

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
3,342
Odustajem.
Zakaj? Kaj je teško priznati da i tak more?
Možda se ja baš ne razmem, a onda još manje razmem zakaj ti bedaki proizvode rastavljače za masu. Radio nam je tak upal u priču 🥂

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,491
Sve se more, ali neke se stvari delaju kak treba, a ne kak se more.

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
3,342
Hebaj ga, ja sam našel 100 sklopki mase, a ni jednu za plus. Osim ak su inžinjeri krivo napisali. I baš me zanima zakaj onda prvo skidamo minus klemu 🤔🤔🤔

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
3,342
Nikaj probajte s BAP 3, ja sam se ih naužival na stotine. Nije se pokvarila možda niti jedna...

View attachment 88740

E sad, da li postoji s špulom 12V iskreno nemam pojma, moje su sve takve "sklopke za masu" bile za napon 24V.
Kolega Plus, nema ta sklopka drugu namjenu 🤔🤔🤔

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,951
Hebaj ga, ja sam našel 100 sklopki mase, a ni jednu za plus. Osim ak su inžinjeri krivo napisali. I baš me zanima zakaj onda prvo skidamo minus klemu 🤔🤔🤔
Samo zato ak si pijani, ili nadrogirani, ili ti ruke drhčeju zbog trenutnog pomanjkanja alkohola i sličnih prirodnih nepogoda, da ti ne bi ključ 13 opal istoga časa na pleh i plus klemu, ba bi bilo bum, tras, gešvas.
Ak ti ključ z minus kleme opane na pleh nikaj, idemo dale, v podrum na jeldumaš...

rudamaca

Aktivni član
Tu od
6 Ruj 2007
Poruka
521
Sad znam zakaj štore-imt-ursus nemaju radio.
Nezna se jel treba jedna, ili dvije na plusu a i za masu more biti da ne treba .Ak nije hrđavo pa treba . Ili ne ....

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
3,342
Tebe buni sličnost škatule s onom za vužgati dajca ili fapa, tam spoji anlaser na 24V... a napon instalacije je 12V samo škatula je ista.
Pa i ime je za onu drugu 12/24 bap3

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,886
Ajde da se i ti jemput složiš z menom
Pa moram se složiti kad smo učili i ti i ja od istog predavača. Mene i tebe je naš prijatelj Puknuti to naučil.
Ti nisi znal, a ja sam samo upil ko spužva vaš razgovor ;)

Najnoviji postovi

Na vrh