Offtopic
UH yebote, pa šta bi ja onda trebao da kazem, zavrsio 4 godine srednje stručne škole, pa 4 godine mašinskog fakulteta, pa magistarski studij, pa sad radim magistarski? Jel bi ja sad trebao da se pravim pametniji od svih ljudi ovdje zbog te škole?
Svako je u nečemu dobar i moze nešto skontati, konstruisati, uraditi, pogledajte samo ovaj podforum, šta su sve ljudi uradili i napravili, pa mogli bi fabriku poljoprivrednih mašina napraviti kad bi se udruzili a siguran sam da bi bili mnogo bolji i pravili bi bolje i kvalitetnije stvari od mnogih velikih imena u toj branši, iako neko mozda i nema nikakvu školu, a neko ima i faklutet. Sama škola apsolutno nije bitna, bitno je šta neko ima u glavi, malo talenta, mnogo volje, mašte i ideja.
Mnoge stvari koje obični ljudi naprave daleko su bolje od nekih koje su x puta skuplje a koje su pravile neka velika imena.
Ontopic
Vidio sam u Tuzli lika sa mašinom za bušenje, al on buši one velikog promjera u koje se spuštaju betonske cijevi. Pogoni je Ursusu C355, ima gore nekakav ogroman diferencijl sav otvoren i razvaljen. Jes da izgleda ko najzadnji otpad (mogao ju je vala ofarbat i očisiti ponekad) al radi savršeno. Ja imam u dvorištu bunar promjera 1.5 metara i dubine 27 metara, iskopan ručno 1979. godine, pitao sam ovog lika dal on moze toliki izbusiti i kaze da nema sanse.