• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Styer Multi 4120 ( Case Luxxum ) mišljenja

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
planiran je prinova u obitelji, izbor se suzio na navedenog. Ima tko iskustva? Mišljenje?

Milsim, FPT motor u kombinaciji s ZF transmisijom ne može bit loše ;)

toma84

Aktivni član
Tu od
10 Velj 2008
Poruka
2,007
Solidna zamjena za 404 :) Isto ti to samo je u imenu razlika, i koje ti je draze :)

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
Nažalost nije to zamjena za štorca kod mene, ja sam i dalje osuđen na njega. Bratić se obnavlja...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,683
Nemoj reći da Štorcu nekaj fali ?

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
pa trenutno mu fali mehaničar da mu riješi iskakanje iz brzina.....

inače drugo ništa...

Nego kud je on drva izvlačil ovaj vikend nema šanse niti jedan drugi traktor te kategorije...

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
osovine su promijenjene pred cca 500h, zubčanici su bili ko novi i nisu dirani.
Nedugo nakon reparacije je počeo iskakat iz 3-će, sad iskače isz svih...

šta mu je nemam pojma, ( vilice, fedri... ) al živcira užasno....

ima negjde radionički za njega?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,683
A jel se ručica mjenjača lagano pomiče ili se osjeti položaj kad uskoči u brzine?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,906
osovine su promijenjene pred cca 500h, zubčanici su bili ko novi i nisu dirani
Osovine po kojima klize zupčanici?

Radionički koliko ja znam nema, ali nema tu neke nauke.
Ako vidiš slike pogledaj ovdje

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
ne osjeti se ništa kad se ubaci u brzinu. Znači mjenjač putuje bez nekih klikova ili uskakanja u brzine.
KOmpletno stanje mjenjača je bilo dobro osim onih poderanih osovina kojima je u originalu falil svaki drugi zub te kardanske osovine i njegovog igličastog ležaja.
Majstor-susjed koji je to radio nažalost nedugo je nakon toga umro ( nije imao niti 50g) tako da više nemam podrške. A ja iako bi ga pred 10-15 god bez problema rasuo u proste faktore, na žalost sam svoje mehaničarske talnete sjedeći za pisaćim stolom odavno toliko zapustio da to nije normalno

19380

edit: fedri i kuglice dolaze ovdje?

Posljednje uređivanje:

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
misliš na donju stranu poklopca ili treba maknut klizače i onda u rupu dolaze kuglica i fedar koji tu kuglicu tiska prema gore u utor kluizača?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,906
Nije tema ali ajd, kad smo več počeli..... buš postove premjestil u odgovarajuču.......

Da, treba maknuti osovine vilica pa u rupu dođe opruga i kuglica koji upada u utor na osovini ali odozdo.

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
premjestit ćemo postove da, nije mjesto :)

Jel moram na što pazit kad skidam poklopac, hoće odletit kakav fedar ili što?
trebam li ispustit ulje kad to idem radit?
Kako se miču osovine vilica iz tih ležišta, ima mjesta za maknut ih u stranu ili nekud? Na što pazit?
treba li mi kakav poseban alat?

Najnoviji postovi

Na vrh