• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

super spore brzine

zivisic

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
726
I to je savo dobra opcija!
Nusam skuzio ovo sa dinamom, mada nije problem izvuc pogon ako ne treba velika snaga...moze se to sa puni mjesta

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,710
Treba za to kaj tebi treba, jer tvoja freza vuče traktor unatrag i to jako (vrti se kontra smjera zadnjih kotača traktora, kaj ne?)

zivisic

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
726
tako je, freza se vrti kontra i podize masu na udarnu gredu, nemam predozbu koliko vuce unatrag, logicno bi bilo da vuce koliko klasicna gura ako hvata rahli materijal, ali teoretski ako imas ikakvu vucnu silu naprijed, ne bi trebala vuc natrag.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,155
I to je savo dobra opcija!
Nusam skuzio ovo sa dinamom, mada nije problem izvuc pogon ako ne treba velika snaga...moze se to sa puni mjesta

Njemu nije trebala velika snaga i najjednostavije mu je bilo da stavi dinamu , dinama je služila kao elektro motor jer mu je lakše bilo napraviti regulator napona da mijenja brzinu kretanja

Tebi vjerovatno treba ozbiljniji pogon kao što može hidraulika , ovo samo navodim kao primjer koji je funkcionisao za određenu stvar

MilanB

Novi član
Tu od
3 Velj 2011
Poruka
11
Pozdrav ekipi.Imam isti problem.Složio sam si frezu za kopanje kanala a nemam pužne brzine.Nije mi jasno kako preko prednje vuče ili dinama.Imam JD 1950, 68 ks a imam i jačeg od 130 ks.Bio bih zahvalan ako netko zna i ima živaca da mi pojasni.Pozdrav!

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,155
Znači ono što ja znam je da je čovjek je na torpedo 48ks dodao prednju vuču od UAZA , znači taj diferencijal mu je koristio SAMO za vuču pri kopanju kanala , nije bio niti povezan niti usklađen sa mjenjačem traktora
Prije ulaza u taj prednji diferencijal je imao reduktor (neznam kolike redukcije) i to je sve pogonio dinamom , znači dinamu je koristio samo kao elektro motor
Jer dinama može da posluži kao motor i tako mu je najlakše bilo jer je veoma lako regulisao brzinu kretanja visinom napona
Kaže da mi nije trebala velika vučna sila a i brzina kretanja je u konačnici bila mala te je dinama imala dovoljno snage
Za neke ozbiljnije vučne sile , ili ozbiljnije brzine snaga diname vjerovatno nebi bila dovoljna
Njemu je upravo trebala mala vučna sila jer kada naiđe na prepreku u zemlji traktor ili prokliza prednja vuča ili jedostavno nema snage

To je ono koliko ja znam o tome i koliko sam vidio u prolazu , nisam se baš zanimao detaljima samo sam tom kolegi pomogao malo u pojašnjavanju načina za regulaciju napona

Najnoviji postovi

Na vrh