• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Teljenje krava

KREÅ O

Član
Tu od
10 Lis 2011
Poruka
532
Upravo to sam i napravio prošlu godinu. Pripustio sam sa Walbrandom i opet bikić. Sad više neznam koliko ima smisla pripuštat. Imam u štali tri bikića od ove godine.

radul

Član
Tu od
28 Svi 2013
Poruka
788
Prodaš muško tele,ako je simentalac oni su uvijek na dobroj cijeni i za te pare kupiš dva dobra ženska teleta:icon_idea:
Ljudi su sretni kad im krava oteli dobro muško tele a ti Krešo tuguješ:confused:
Muški simentalac sa tjedan-dva starosti već vrijedi 2500kn a za te pare možeš birat žensko tele kako hoćeš....:icon_thumright:

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Istina, ja kupujem muške več od 10 dana starosti po 2500, simentalac naravno za tov i najsretniji sam kad mi se oteli muško :)
Sad trenutno imam jedno žensko, ali to ostaje za remont stada, no da imam više ženski, rado bih mjenjao s tobom :)

KREÅ O

Član
Tu od
10 Lis 2011
Poruka
532
Nije problem za žensko tele. Problem je jer nije moje. Tko zna kaj budem doma dopeljao, a treba čekati 2.5 godine da vidim. Nemam intezivnu proizvodnju. Kravu koju kupim nikada si nisam s njom na ti, za razliku od one koja se oteli kod mene. Moje več zbrajaju i množe do 100. Nije problem kupit, al samo na glas razmišljam kad sam toliko živaca uložio onda bi rađe da je moja.

mate22

Član
Tu od
18 Lis 2009
Poruka
419
oj krešo. traži veterinara da ti iz križevaca naruči HEIFERPLUS otopinu za žensko sexiranje. ja sam lani seksirao 3 i od te 3 do sad su se telile 2 i to obje žensko. još čekam tetreću u prosincu

Kuba

Član
Tu od
8 Velj 2011
Poruka
174
oj krešo. traži veterinara da ti iz križevaca naruči HEIFERPLUS otopinu za žensko sexiranje. ja sam lani seksirao 3 i od te 3 do sad su se telile 2 i to obje žensko. još čekam tetreću u prosincu

Jel to neka zezancija ili to stvarno postoji?

KREÅ O

Član
Tu od
10 Lis 2011
Poruka
532
To sam i ja sa svojim prošlu godinu razgovarao i nije mi znao reči koja je cijena. Na tome je stalo i više nismo o tome razgovarali. Daj ak možeš malo više objasnit o tome i koja je cijena. Da li to vrijedi na svako sijeme ili dobiš več seksirano sjeme.

mate22

Član
Tu od
18 Lis 2009
Poruka
419
doza HEIFERPLUSA je 75kn. a mislim i da imaju BULLPLUS za muško seksiranje.
ide na svako sjeme, nije unaprijed seksirano. mislim da se vjerojatnost željenog spola penje sa 50% na 75%, dakle manje od unaprijed seksiranog sjemena koje je misli preko 90%, ali je zato puno jeftinije i možeš koristiti na kojem god biku želiš
kod mene je to lani išlo ovako:
kažem veterinaru da mi se krava tjera, on nekih pola sata prije nego dođe kod mene (bilo to u ambulanti il negdje drugdje na terenu) rastopi sjeme i pomiješa ga sa otopinom i verati natrag u cjevčicu. nakon pola sata (mora stajati pomiješano pola sata) dođe kod mene i osjemeni. kažem do sada je uspješnost kod mene 2/2

Kuba

Član
Tu od
8 Velj 2011
Poruka
174
A kad recimo osjemenjavanje nije uspjelo,dal se onda plati puni iznos toga ili? :icon_scratch:

mate22

Član
Tu od
18 Lis 2009
Poruka
419
a doza je doza, bilo sjemena bilo otopine. to se mora platit. oni kad smanje cijenu na 2. i narednim osjemenjivanjima to smanje cijenu njihovog rada vjerojatno.
al mislim da sam pročitao da te otopine za seksiranje povećavaju na određeni postoak uspješnost osjemenjivanja
kod mene su sva tri osjemenjivanja bila iz prve

tomo001

Član
Tu od
11 Pro 2012
Poruka
447
Neznam kako je kod vas, kod mene je pripust 280 kn, s tim da je 200 kn pripust i sjeme a 80 kn putni trošak, kojeg će ti svakog posebno obračunat da imaš i više krava odjednom za pripuštat, a i o tih 80 kn bi se dalo pričati, imaju od vet stanice do mene malo iše od 4 km. A ako krva od prve ne ostane bređa drugi put se plaća samo ovih 80 kn putnog troška.

Kuba

Član
Tu od
8 Velj 2011
Poruka
174
Neznam kako je kod vas, kod mene je pripust 280 kn, s tim da je 200 kn pripust i sjeme a 80 kn putni trošak, kojeg će ti svakog posebno obračunat da imaš i više krava odjednom za pripuštat, a i o tih 80 kn bi se dalo pričati, imaju od vet stanice do mene malo iše od 4 km. A ako krva od prve ne ostane bređa drugi put se plaća samo ovih 80 kn putnog troška.

Tako je i kod mene,samo ne znam koliko imaju do mene od veterinarske stanice

mare

Član
Tu od
3 Velj 2014
Poruka
65
Molim vas za pomoc.Koliko prode od pojave sluzi do teljenja?Ima vise od 24 h.
Totalni pocetnici u pitanju
Hvala na odgovoru!

AcaAleksic

Član
Tu od
2 Lip 2014
Poruka
233
To je teško sa sigurnošću da se odredi. Može još par dana, a može i vrlo brzo. Podmazuje porodjajne kanale, znaci da se lepo priprema..

kninquin

Aktivni član
Tu od
11 Svi 2013
Poruka
1,226
Mare, nema te kod kunićara!! Javi šta je bilo s onom zečicom što nije htjela/mogla!!
Pozdrav...

Najnoviji postovi

Na vrh