• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tokarski strojevi

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,330
Drugar mi je nekada davno obradio klizne površine brušenjem na velikoj strojnoj brusilici , nakon toga nije mogao da radi jer nisi mogao mrdnuti suporta .
Došla mu posle neka dvojica staraca sa ovim ručnim strugalicama i uradili , onda ide kao mlijeko.
NIje mogao suport da mrdne po stazama. Imam osjećaj da ste ih pretegli , niste napravili dobru toleranciju između gornje staze i pomoćne, smatram da ste uradili kvalitetne mjere izmedu tih dviju staza. . Pričam o suportu na uzduzno pomjeranje po stazama.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,340
Previše nagađaš , pročitaj malo bolje šta je napisano.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,330
Da nagađam. Ma kako bilo obrađene staze mora se pomjerati, ti navodiš da nije bilo moguće. Kad se nabaci i drugi suport od druge mašine on radi, moze biti neprecizan ali nemože biti zaglavljen. Novi strugovi su brušeni i suport prosto leti.
Da nebi nagađao eto možeš reći kako ste brusili pomoćnu stazu za suport.?

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
7,566
Kako se točno zove "pasta" koju se koristi kod "dotjerivanja" kliznih staza tokarskih strojeva?
Mi imamo nekakvu tintu u tubi, ko pasta za zube

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
7,324
Mi smo ju između ostalog zvali i "indigo pasta". Nije bitan naziv, važno je da se svi razumijemo o čemu se radi.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,724
Za jednostavnije stvari može poslužiti flomaster, a inače se koristi "tinta", poput ove:

Ovi rade usluge:

Inače, jako potrošene staze se najprije obrađuju na dugohodnoj blanjalici, a fino dotjeruju na portalnoj brusilici, poput ove:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
32,218
To isto sam ja saznal iz razgovora sa čovekom jedino sam ga zaboravil pitati gde popravljaju dugohodnu blanjalicu i portalnu brusilicu kad se one potrose, a zatvoril sam razgovor.

Kak god bilo, ako je stroj poderan, netočan, hrđav... mož ga doma samo.... ili se poslužiti sa njim a za nekaj preciznog platiti uslugu nekom drugom.
Uostalom, ne važem ničije znanje ali tu na forumu na prste jedne ruke možeš nabrojiti ljude koji budu nekaj precizno znali istokariti, strojeva ima duplo, ako ne i troduplo više.

Najnoviji postovi

Na vrh