Znam da je mozda i na pogresnom mjestu (pod forumu) tema ali pocetnik sam na forumu. Treba da kupim sebi prvi traktor, te su tu sada price sa svih strana tipa: 'kupi ti 539 ti si pocetnik'' , ''539 i nista drugo'', ali ja znam da ako je malo mokrije vrijeme, rosna trava ja ne smijem s njim spustiti praznu prikolicu niz brdo jer sam amater..
Eh sada, nasao sam Deutz Torpeda 4806 89godina, kabina, gume nekih 70% profila, motor suh, hidraulicni volan, i sada njega mogu kupiti za nekih 8000km, dok svaka 539 kosta isto tako ako ne i cak vise od 8000 km.
Sada volio bih kada bi mi neko od Vas kazao sta je bolje da kupim, vjerujem da je Deutz tezi, sigurniji za mene kao pocetnika, nema lako propinjanja dok vozim tanjurace uz brdo kao sto bi bilo sa 539, ali eto... svaka pomoc je dobro dosla.
Unaprijed hvala svima, i sutra bih trebao otici da pogledam tog Torpeda..
Eh sada, nasao sam Deutz Torpeda 4806 89godina, kabina, gume nekih 70% profila, motor suh, hidraulicni volan, i sada njega mogu kupiti za nekih 8000km, dok svaka 539 kosta isto tako ako ne i cak vise od 8000 km.
Sada volio bih kada bi mi neko od Vas kazao sta je bolje da kupim, vjerujem da je Deutz tezi, sigurniji za mene kao pocetnika, nema lako propinjanja dok vozim tanjurace uz brdo kao sto bi bilo sa 539, ali eto... svaka pomoc je dobro dosla.
Unaprijed hvala svima, i sutra bih trebao otici da pogledam tog Torpeda..