• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tov junadi

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,804
Kako ga primjenjujš?? Špricaš ih ili?? ne ližu poslije jedni druge??
 

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,436
Špricam ih leđnom prskalicom, oko 2 lit. po grlu. Treba ih samo napojiti prije špricanja, ja im obično ostavim prazne jasle prije špricanja a odmah poslije im dam da jedu, tako da se ne ližu.
Mada nisam primjetio da se ližu ni kad su siti. Treba ih samo napojiti prije a prilikom špricanja ih treba dobro natopiti da budu pravo mokri.
 
J

jasarevic

Guest
Ljudi hrane bikove po 18 mjeseci i vise da bi postigao neku vecu kilazu a da mu za to vrijeme uskracuje obroke,stedeci na hrani,pa me zanima kakva je tu matematika i plus sto je 2 godine dug period. I zbog cega ga hraniti 2 godine kad mu za 15 mjeseci mozes nabiti istu kilazu ako mu ne ustezes na hrani. Ovo je moj primjer jer sam klao bika prije 2 godine sa 14 mjeseci i 20 dana i imao je 310 kg mesa a jeo mi je 7 kg zita dnevno dok je komsija pored mene klao bika od 2 godine i imao je 320 kg mesa ali mu je davao znatno manje hrane u odnosu na mene. Da li biste se slozili samnom ili pak imate neko drugo misljenje?!
 

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,804
Apsolutno se slažem s tobom. Ako se kvalitetno hrani i daje im se na volju da jedu koliko hoće, e tu se onda vide rezultati.
Desi se naravno uvjek po neki kržljavi koji zaostane i po 3 mjeseca za svojom ekipom u turi, no takvog ostavim još 2-3 mjeseca duže u tovu, ako je mala tura, a ako je veča tura gdje su ostali puno bolji, onda ga dam skupa s njima pa tokmo mu poprave prosjek.
Al uglavnom, nesječam se zadnjih par godina da smo prodavali bika starijeg od 16-17 mjeseci. Njčešče idu van sa 16 mjeseci i u prosjeku 600-650 kg žive vage. Simentalci.
 

teranova

Član
Tu od
29 Sij 2013
Poruka
47
dali netko zna koliko dođu telad u rumunjskoj,i koliko izađe kilogram sa ostalim troskovima?
 

Roki123

Novi član
Tu od
22 Sij 2014
Poruka
4
pozz. forumasi ja sam novi na forumu i ne snalazim se bas dobro a novi sam i sa tovom teladi zamjenicom do sada sam ih hraniomlijekom , dali kada navrse 2 mjeseca bude dlakavo
 

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,436
Tele bude dlakavo čim se oteli, tako da će sasvim sigurno biti dlakavo i sa dva mjeseca. :(rofl):

Šalim se, znam na šta misliš. :)
Inače mliječne zamjenice služe za ishranu a ne za tov! I što se mene tiče, one su samo nužno zlo.
Uostalom sve zavisi šta još od hrane (sijeno, koncentrat) tele dobija uz mliječne zamjenice i kakve je kvalitete ta hrana. Al sasvim sigurno neće biti kao ono što je hranjeno mlijekom.
 
M

matthew12

Guest
Cattle in feedlots are not just fed straight grain. Most feedlots have nutrionists that formulate specific rations for cattle that includes grain, minerals, and forms of roughage such as hay, silage, or haylage. The reason grain is a part of the animals' diets is because it provides energy and protein which is converted into mostly muscle not fat.
 

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500
I kolege tovljaci?
Dali je tko bio jucer na sastanku baby beef udruge?
 

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500
To se prica već skoro dvije god svi cekaju ili cekamo taj izvoz

Neznam na sto tocno mislis.
Ali izvozi se vec dosta dugo. Ja osobno nisam tovario na brod,jer imam male kolicine i rijesavao sam to za dalmaciju,ali imao sam ponuda da trpam na brod...
 

diabola1210

Član
Tu od
25 Tra 2011
Poruka
590
Bit ce veci poticaj nego prosle godine oko 1300 kn po komadu plus 500 kn po komadu do kraja godine iz ruralnog razvoja.
 

OPG HORVAT

Član
Tu od
24 Ožu 2011
Poruka
696
Mislim za izvoz u eu
mi smo dva puta tovarili za brod ali i taj izvoz brodom kad je krenio bijo je intenzivniji koliko sam je informiran
 

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,804
Jel uvjetuju na neku minimalnu količinu da bi im uopće bio interesantan, ili je ono, koliko imaš samo daj??
 

Najnoviji postovi

Na vrh