• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Traktor budučnosti

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
28,906
Ko bi drugi nego Česi.


image hosting jpg

Apsolvent industrijskog dizajna na Fakultetu multimedijalnih komunikacija u Zlinu (Češka Republika), David Polasek, osvojio je nagradu na prestižnom Red Dot Design Award, koje važi za najveće svetsko takmičenje iz oblasti industrijskog dizajna. Dizajner je predstavio svoje viđenje traktora budućnosti...


gif image hosting

Polasek je svoj dizajnerski rad traktora budućnosti, predstavio kao svoj diplomski rad. Novi traktor predstavlja prelazak između aktuelnog tipa zemljoradničke tehnike i tipa sa autonomnim upravljanjem, koji će se koristiti u budućnosti.
"Traktor poštuje sve važne aspekte funkcionalnosti i ergonomije radne mašine, ali sam istakao i erodinamičke elemente i površine, jer je u pitanju pokretni objekat. Posebno ističemo i stabilnost i funkciju oslanjanja sa točkovima - najvažnijim delovima mašine." - izjavio je Polasek.


image upload

Polasek je istakao da će predstavljeni koncept traktora biti prezentovan nekim proizvođačima, i da od njih zavisi da li će se tako nešto pojaviti i na poljoprivrednim dobrima. Takmičenje Red Dot Design Award je osnovano 1955. godine u Nemačkoj, a 2005. godine je prošireno izborom za Design Concept, kojim se ocenjuju dizajnerski koncepti i predlozi dizajna. U ovoj kategoriji, Polasek je pobedio u konkurenciji od 3.500 radova, iz 49 zemalja.
 

vlč.puknuti

Iskusan lik
Premium
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,641
Ne vidim ja tu ništa novoga ..
Traktor je od početka stolječa napredovao jako puno po snazi i jako malo na udobnosti vozača ..
 

Najnoviji postovi

Na vrh