StricVujc
Član
- Tu od
- 1 Tra 2010
- Poruka
- 835
Evo traktorek se malo obnovio… Šibnuli smo gore novi auspuh, prije je išel auspuh ispod i spucal je kad je stari u šumi zajahal na bukvu pred par godina tak da je dimil napred i natrag, osim toga uvijek je kapalo ulje iz getribe na onom sitnom šrafu kam se kopča nosač auspuha, to sam sad saniral, namotal sam kudelje na šaraf i stegnul onak zvjerski, sad zbilja ne kaplje transhidrol više nigdje… Truba je skinuta još ranije i stegnuta matica koja drži klin jer je na njemu puštalo ulje luđački, sasvim je bil olabavil… nova brtva trube (20kn) i sad je i to ok, suho ispod traktora to je milina za videti. Nažalost nisam stigel slikati proces skidanja trube.
Ispušni lonac 160kn
i koljeno 90 kn, (imaju i nekakvo veće koljeno koje košta 160 ali odlučil sam da ne treba jače od ovoga pa nije lonac fejst teški), obujmica 12 kn
Blatobrani onak ovlaš poravnati pomoću macole, ugrađen sigurnosni luk, za sad samo temeljnom pofarban, koja je točno boja IMT crvena? (Hoću ga pofarbati tak da se baš stapa s traktorom, a ne da se ističe kao posebna cjelina). Luk izrađen od materijala pronađenog na tavanu, meštar varioc - volonterski odradil posel!
Ovakav dizajn luka koji prolazi kroz blatobrane je zamislio moj stari. Ja sam se jako srdil na njega kaj hoće zrezati rupe u blatobranima ali sam na kraju popustil (tj. pustil si mira) nek reže i na kraju sam i ja jako zadovoljan rezultatom. Evo kako to izgleda ispod blatobrana:
Detalji poput nove manžete na ručici reduktora. cca 10 KN:
Ili novog lajtunga koji povezuje dva filtra 64 kn skupa s bakrenim podloškama:
Glupi filtri ko da se znoje uvijek se na njima nađe nafte dolje na obodu šalica, možda bi moral staviti duple one gumene prstene gore i dolje, osobito na lijevoga, ali sad ipak više ne kaplje nafta ko prije.
Na pranje potrošeno skoro litra Felixa (sredstvo za hladno pranje od Iskra Zeline), nemamo minivaš ali smo ponovili pranje 3 puta, a još smo i strugali s njega maščobu i blato sa špahtlama. Nije se dugo kupal pa mu je tak pasalo ko kretenu šamar…
Novi jastuki za sjedalicu i naslonjač, napravljeno doma od priručnih materijala jer u dućanu su prodali pa da ne čekam novu pošiljku i da uštedim 150 KN…
Prednje gume vidite da su nove, stavljene proljetos- Cultor, made in Serbia, bivša Rumaguma tak su rekli v dućanu, Otraga su prave Barumke, stare 10 godina u odličnom su stanju ko nove
Ja sam sad dakle i službeno na papiru ponosni vlasnik ovoga traktorića, nadam se da bi jednoga dana mogel kupiti za sitne novce i nekakvoga staroga velikog 585, ne mora uopće biti dupljak… to su mi jako lijepi traktori nije da mi treba nego tak da imam kaj šarafiti to me jako opušta…