• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Traktorske FREZE

Zagi82

Član
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
508
Da, za te novce dobim skoro novu AT20 sa 170 sirine od Gramipa...
Povrsina oko 1.5ha

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Nejdi prek 160 širine jer buš zatukel u zagorskoj zemlji ili frezu ili traktor. A Zakaj ne uzmeš u panexu novog kineza, imaš garanciju, dijelove i sve a to kaj pričaju ljudi kinez, ovo ono isto ne drži vodu. Sileđija bu i nakovanj spotral. Pogledaj si malo i SLO oglasnike, da se jeftinije nači nego kod nas.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,685
To ti je korektna cijena za Howarda.
Pogledaj kak izgleda i Ak nije puno poderana kupuj.
Nadživjela bu i Kineza i Gramipa zajedno.
Ak ima brzine, vrijedi i više, jer ti bu traktoru spas. Mores prebaciti brzine za laku i tešku zemlju, dok na ovima s jednom (uglavnom prebrzog) brzinom, nemaš pomoći Ak je traktoru knap. I još jedna stvar: Howard ima veći rotor sa 6 noževe po flanđi, pa i dublje možeš frezati.

Zagi82

Član
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
508
Moral bum iti pogledati, nema mi druge. Pitanje jel Howard meni opce treba kaj pofrezam tuj i tam moju njivu. Al hvala vam puno na informacijama

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,685
Nova Howard freza ti je oko 30...40t kn, zavisno o širini i opremi, čisto da znaš.
Tak sam ja kupil Vicon rasipač iz 80-tih za cijenu ~3 nova Megametala/Fertija.
Na kraju, Howarda buš prodal za iste novce, a ove dvije u bescjenje.

Gledaj i Maschio i Breviglieri. Ni s jednom od njih nemreš pogrešiti.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,155
Ja bih prije uzeo ovu od panexa ili sličnih , meni te freze izgledaju sasvim solidno.
Ova 180 mi se čini jako dobra i povoljna.

Jesu maschio i ostale dobre nema šta ali novo je novo.

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Blagodati hrvatske privatizacije. Od proizvođača nije ostalo niti P, ostala samo trgovina i servis, a ostalih 4-5 proizvodnih hala maca papala, sve bacili u najam i lagano Pinka kapa a ja... se ne znoje!

Posljednje uređivanje od moderatora:

zokii

Član
Tu od
17 Lis 2009
Poruka
630
Da, freza je iz Panexa.

Netko je pitao za pomicanje, vrlomjednostavno, na ramu se popuste dvije matice na U selnama i zamakne se u stranu i pokriva trag jednog kotaca.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,676
Zokii,

ta rama je iz okrugle cijevi i freza ima prihvat na još dva mjesta iza reduktora. Inače bi držalo samo trenje na šelnama, a to je premalo. Na slici ne vidim, iza reduktora, dodatna mjesta za prihvat.
Možda se varam?

Prilozi

• freza_IMG_20170212_161648.jpg
    freza_IMG_20170212_161648.jpg
    62.1 KB · Pregleda: 108

Miladin

Dobro znana faca
Tu od
7 Sij 2011
Poruka
1,272
Ja sam neki dan na frezi imt pomična 165cm zamijenio mjesta lančanika, bilo je gore 12 dole 14 zuba sad je postavljeno kontra. Prije je torpedo 40 ks radio na 2100 obrtaja a freza je imala oko 200- 220 ob/min, sad torpedo radi na 1600 obrtaja a freza na oko 270- 280. U drugom prohodu dubina obrade je oko 15 cm, traktor radi lako a freza je savršeno mirna. Prije sam radio sa 2 i 3 sporohodnom a sada sa 3 i 4 sporohodnom, nisam probao sa 1 brzohodnom a mislim da može na mekšim zemljama. Ovo je sve rađeno na uzoranom zemljištu. U mojih 7g rada sa frezom sam zaključio da nema dobrog rada zemljišta sa frezom bez 250 do 280 obrtaja rotora freze.

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Savo kod nas vele, čovjek uči dok je živ i onda na zadnje umre kao bedak!

Posljednje uređivanje od moderatora:

MARIETO88

Član
Tu od
22 Lis 2013
Poruka
349
Sad si razmisljam, nemam brzina na machio, ali ima konja u izobilju za nju.
Ubacim u 540Eco i dodam gasa za 200okr vise, bude mi bolje radila...

Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk

maija21

Novi član
Tu od
8 Velj 2017
Poruka
15
pozdrav svima! krećem ili bolje reći vraćam se u poljoprivrednike.. planiram na jesen saditi za početak 2ha lješnjaka, pa me zanima neka preporuka oko freze. imam fregusona 560 a zemlja nije bogzna kakva, dosta je tvrda, vidim neko je napisal prava zagorska. zanima me isto tako freza s ticalom, da bi se moglo pofrezati skroz blizu lješnjaka, da je mininmalno ručno okopavanje poslije toga.

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Iskreno, originalnu nisam nikad vidio. Malčer sa ticalom DA, ali frezu NE. No, ako ne najdeš, vidi ovo. Čini mi se kao samogradnja
[YT]https://www.youtube.com/watch?v=SwnJg7byKKo[/YT]

Najnoviji postovi

Na vrh