• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Traktorske gume

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,854
Zaboravil si da za različite dimenzije guma postoje različiti prijenosni omjeri prednjeg pogona, tak da je ili bil tak naručen ili je gazda mijenjal gume pa je bez razmišljanja stavil veće.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ma nisam zaboravil, ali tak je napravil po preporuci nekog ovlaštenog servisera, dalje neznam.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,341
Zašto misliš da bi gubio na klirensu?? Znači ja tražim istu visinu gume, samo da je uža..

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,730
Već sam se poveselil da je to link za profile guma o kojima je riječ, ali sam se nažalost razočaral. :icon_e_sad:

bm joja

Aktivni član
Tu od
17 Ožu 2016
Poruka
377
Odeš na kalkulator pa na tablicu guma i vidiš koje prednje sa kojim zadnjim.

puky

Član
Tu od
16 Svi 2013
Poruka
232
Stavi bilo koju dimenziju guma izvadi kardan i teraj najbolja solucija [emoji38]

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,730
Odeš na kalkulator pa na tablicu guma i vidiš koje prednje sa kojim zadnjim.

Daj molim te napravi screenshot samo za jednu kombinaciju koju je ZJ napisal.
Ja nikak ne mogu naći kak se to dela na tom kalkulatoru (npr. za 16,9-28), dok za gume koje imaju širinu i visinu u mm a promjer u colama (npr. 320/70-24), kalkulator funkcionira OK.

bm joja

Aktivni član
Tu od
17 Ožu 2016
Poruka
377
Kolega prvi stupac okomito gume u standardu drugi uske treči nisko profilne na početku tabele gore su ti visine.Znači 16,9-28 standard =uske 9,5-36 ili 11,2-36 ili11,2-38

adonis basser

Aktivni član
Tu od
26 Velj 2013
Poruka
1,223
Ja sam od dva razlicita trgovca koji se bave prodajom guma tražil ponudu za uske gume, dal sam im sirinu koju želim, dobil sam od svakog različitu visinu za prednje gume, nebreš vjerovati.

Danas su stigle i bas smijesno zgleda ;) .

Prilozi

• DSC_0762 (Large).jpg
    DSC_0762 (Large).jpg
    63.2 KB · Pregleda: 160
  • DSC_0763 (Large).jpg
    DSC_0763 (Large).jpg
    56.3 KB · Pregleda: 155
  • DSC_0766 (Large).jpg
    DSC_0766 (Large).jpg
    44.7 KB · Pregleda: 155

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,341
Nadam se da ne bude previše propadao ipak je to velik i težak traktor.. Koliko je sad širok s tim gumama?

adonis basser

Aktivni član
Tu od
26 Velj 2013
Poruka
1,223
Danas je išlo bez problema a dosta je mokro. Ovih dana bude jos dobil prednji tank pa bumo vidjeli.
150 cm je centar guma.

univerzal

Član
Tu od
25 Stu 2014
Poruka
312
Znam da večina vas baš i ne voli trayalke gume ,ja imam zadnje na traktoru nove trayalke i mene su jučer jako iznenadile , nakon dva dana kiše ,jučer po šumu i po jakom blatu katastrofalnim uvjatima izvućeno je 50 m skala grabrovine , gume su se odlično ponašale , prvo sam upal u šumu na iznenađenje svih sa dvoosovinkom prikolicom koja je prazna težine 4,500 kg , i cijeli dan sam s 5 t dvoosovinkom izvačil drva po jako jako lošim i blatnjavim putu bez večih problema , gume su se odlično čistile od blata. Šteta kaj samo nije bilo vremena za slikice .

Najnoviji postovi

Na vrh