• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Traktorske gume

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,170
Po ovoj slici sa neta bi reko da je to problem zbog kuta motanja zato sam te pito al nisi odgovorio, vidis da i ovaj sa slike vanjske jede više
resized_1666194676-02A.jpg

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,690
Nema to veze sa supersteerom, na jednom ga imam na drugom nemam. Na jednom i drugom sam na cca 4000 sati zamjenio mjesta lijevoj i desnoj gumi. Na ovom sa SS sam na 7500 sati mjenjao gume a ovaj ima 4500 pa nema jos potrebe za novima.
20230228_113823.jpg
Evo ga kod vulkanizera. Mislim da je to zanemariv trosak da bi se zamarao sa špurom

Patrik

Aktivni član
Premium
Tu od
15 Kol 2007
Poruka
774
Ma niti ne vozim, pola pola, ide do 43kmh, ali vecinom do 25-30kmh.
Gume su agrimax cini mi se.
Nove su bile sve 4 kad sam ga kupio pred 3 godine, zadnje su u super stanju u odnosu na prednje

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,170
Nema to veze sa supersteerom, na jednom ga imam na drugom nemam.
Okej, znaci zaključimo da smo prema tebi onda došli do zida i nema napred?

Ja se ne mogu složit sa tobom jer sam uvjeren da je do SS! E sad pitanje je dali je do posljedica korištenja SS ili do je mehničkih oštećenja/anomalija usljed dugotrajnog korištenja SS, koliko sam mogo vidit na internetu ima puno primjera di se ta nejednakost vidi ali sam se potrudio stavit sliku di je to iz aviona. Ako idemo metodom eliminacije gume možem izbacit ko uzrok, marka profil i pritisak je tu nebitan, također po uzorku trošenja možemo izbacit i razliku omjera prenosa napred i nazad jer bi se ravnomjerno trošile, i utege možemo iz istoga razloga izbacit kao uzročnika, i dođemo ja se nadam u Patrikovu korist do zajedničkog zaključka da je ili mehanički problem na prednjem mostu ili jednostavno posljedica učestalog i velikog kuta motanja, on može više koristit SS nego ti NH i na taj način brže gume potrošit a ovdje nije rasprava o financiskoj isplativosti otklona kvara ili problema nego se radi o čistoj znatiželji zašto je to tako. I ja sam se ko i svakome potrudio dat neki po meni ispravan hint.
Tko može neka demantira bit će mi drago!

Na vrh