vlč.puknuti
Iskusan lik
- Tu od
- 14 Svi 2008
- Poruka
- 23,636
blato je kad staneš cipelom iza koje ostaje otisak
Da, drugi oblik ripne je zakon i većinom su takve Mitas.Ova prva guma,možda manje propada na mekšem terenu,i pravi manje dubok trag..To je dobro opet u jednu ruku,ali kod oranja se nebre jako lovit za zemlju mozda..
Ovakav oblik ripne kak je na drugoj slici smo imali na jednom traktoru,to se lovilo za zemlju ko zmija,u oranju je traktor rijetko kad proklizil,prije se prednji kraj lovil po zraku nego da nejde..
Zetorboy to smeće je više puta izašlo iz blata i meni je to jedino bitno po suhom može i čeleston imam na više traktora to smeće i nijedna nije napucana . Kod Muhača je to smeće prošlo preko grabe veče nego prednji kotač na 560 po meni je to smeće odlično no mora biti češko smeće :icon_fU:Kog crnog vraga vidite u tom mitasu, smeće da nemože gore biti :
Svaki proizvođač ima katalog modela guma za traktore recimo.
Pa pogledajte kaj koji proizvođač nudi za pojedine uvjete,i morate znat da jedan profil nije dobar za sve uvjete,kak bi mnogi htjeli!
Poslano sa mog G630-U20 koristeći Tapatalk
Gledao sam malo te Turske gume,Seha,Petlas,Ozka..
Sve one izgledaju ljepo na oko,ali pregusta ripna po meni,i prema sredini gume ripna ide jako na široko,nekaj poput Trayala..
Dok recimo Mitas ili Cultor ima malo drugačiju ripnu..
Govorim za dijagonalne gume,radialna je malo bolji oblik ripne ipak.
Seha,Petlas:
Cultor:
Po meni ovaj drugi oblik ripne je puno bolji za sve uvjete..