• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Traktorske gume

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,482
Samo za poređenje,,,
Ja kupio sad pred berbu kukuruza,,
Cultor,, 14.9- 28,, 8 platana po 440 km. sa montažom nekih 450 ojera,,,obje... imaju i slike,,,

maikynet4u

Član
Tu od
14 Pro 2016
Poruka
324
Samo za poređenje,,,
Ja kupio sad pred berbu kukuruza,,
Cultor,, 14.9- 28,, 8 platana po 440 km. sa montažom nekih 450 ojera,,,obje... imaju i slike,,,
8 platna malo!

Poslano sa mog LG-H870 koristeći Tapatalk

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,482
P1010020.jpg
http://
[IMG]https://i.postimg.cc/mrx9T38h/P1010022.jpg

Eee jebiga sad,,, šta je malo jel novaca,,, il,,,
ak misliš platana,, griješiš,, za moje poslove to je ok,,,

foler

Član
Tu od
17 Lis 2014
Poruka
431
Da mi gume odrade par g ja zadovoljan. Ljudi cesto za auto daju sve a za traktor koji nosi novac su spremni nedat nis...

Sent from my Lenovo P2a42 using Tapatalk

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Ja sam 14.9 radijalbu platio 3000 kn
Obična je bila oko 2000 mislim treba nazvat.

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,482
Poglej ove stare na prikolici,,, prije deset godina ja kupovo ovaj traktor,,
i prijatelj koji mi je bio savjetnik u kupovini,, a dosta iskusan sa traktorima,,
kaže mi ,, bar pet godina si miran sa gumama,, i prođe deset godina,, i opet idu na oglas jer imaju kvalitetu,,,

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Ja sam prodo stare za 700 kn imale ripnu sad kako služe čovjeka neznam.
Zvao me poslije nije.
Evo malo iz Križevaca ako koga zanima s fb uzeto.

Posljednje uređivanje:

maikynet4u

Član
Tu od
14 Pro 2016
Poruka
324
...
ak misliš platana,, griješiš,, za moje poslove to je ok,,,
Na platna mislim
Imao na utb-u 14 platna rumunjke 3500sati napravile u njivi u prevozu u šumi dobro se pokazale a neka žnj marka.

Posljednje uređivanje od moderatora:

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,622
Koliko je meni poznato, ozbaka "pr" (mi obično čitamo platna) označava nosivost gume i izravno je povezana s maksimalnim pritiskom na koji gumu slobodno nadrukamo.. Nema bitnog utjecaja na trošenje gume ili na bolje odnosno lošije prianjanje u nekim uvjetima. Za to su ipak bitne ripne (oblik, debljina, razmak i materijal smjese).

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
PR je Ply Rating.
Nekada je to bilo koliko je to platana, sada to nema veze sa platnima.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,622
Točno, ali ima s nosivošću gume, odnosno najvećim dopuštenim pritiskom. Vjerojatno su za šumske poslove bolje s više "pr".

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
PR broj nema direktne veze s brojem platana, ali indirektne ipak ima.
Viši PR ima neko platno više, a i sama stjenka gume je deblja. Ujedno i manje elastična i udobna.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Kak iste? Danas zvao 1300kn cultor.

Sent from my Lenovo P2a42 using Tapatalk

165 Eura po 7,5 ispada 1237,5 kn ako dodaš montažu gratis i 5% gotovinskog popusta i meni do njih 5 km ispada jeftinije .

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Ma taj broj platna nema više uopče veze sa time kaj piše..

Koliko sam čuo od raznih vulkanizera,svaka radijalna guma je otprilike 10 platni..I kad se kupuje radijalna nigde se platna na spominju,samo kod dijgonilnaih je kao bitno "koliko platna",a nema veze sa vezom..

Kad smo mjenjali gume na kombjanu..Kupili Sehu,kao 14platna,gore je bila Dunlop,original guma koja ima 12platna,i meso gume je bilo duplo deblje od ove nove..

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,810
To je tebi bliže, a nekome do križevaca je cca 100 km ko meni i onda mi je recimo velika kladuša ili brežice bliže a i jeftinije, tražil sam prošli tjedan gume za traktor i kad sve ukalkuliraš dom mi nije ništa jeftiniji ako idem tamo gume namontirat nego i vulkanizer udaljen 15km. Ako im je dostava na kućnu adresu besplatna i sam si montiram gume onda su mi jeftiniji 100 kn

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Ali na novijim gumama su platna od čvršćeg materijala, zato je to tak.
Na radijalnima možda ne piše PR, ali piše Load Index.

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Ista je stvar, samo drukčije piše. Dvije vrste ljestvica za istu stvar (nosivost).

Poslano sa mog LG-H818 koristeći Tapatalk

Najnoviji postovi

Na vrh